Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΔΕΔΥ: Σε βάρος του ασφαλιστικού η εξίσωση των ορίων ηλικίας



Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για την άμεση κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, με βάση την προειλημμένη απόφαση του ΔΕΚ, αποτελούν νέα επίθεση σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών.

Η τυχόν υλοποίηση αυτών των σεναρίων που εκτός των άλλων έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο και θα οδηγήσουν σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα φαλκιδεύσουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα παραπάνω σχέδια και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: