Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΔΟΕ: Διώξεις εκπαιδευτικών από στελέχη εκπαίδευσης



Με αφορμή διώξεις εκπαιδευτικών από στελέχη της εκπαίδευσης, προκειμένου να εργαστούν πέρα από το διδακτικό τους ωράριο, για την κάλυψη κενών, το Δ.Σ. της ΔΟΕ επισημαίνει για μια ακόμη φορά με σαφήνεια ότι ο Ν. 1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, ορίζοντας ότι οποιαδήποτε απασχόληση στην τάξη εντάσσεται σε διδακτικό ωράριο. 

Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ότι μπορεί συνάδελφος να «απασχολήσει» παιδιά στην τάξη στα πλαίσια του εργασιακού του ωραρίου. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. έχει εκδώσει στις 31/8/2009 την υπ Αρ. Πρωτ:71 απόφασή του και στην οποία δηλώνει ότι «κανείς δεν υποχρεούται στα κενά του να «απασχολεί» με οποιοδήποτε τρόπο τμήματα, πέραν του υποχρεωτικού του διδακτικού ωραρίου.

Για τις περιπτώσεις ολιγοήμερης απουσίας εκπαιδευτικού να αποφασίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων για την αναπλήρωση. Κάθε απασχόληση σε τμήμα θεωρείται διδακτικό ωράριο. Οι συνάδελφοι να μην εφαρμόζουν καμιά προφορική εντολή για κάλυψη ωραρίου πέραν του διδακτικού τους, και αν συμβεί αυτό, να ζητούν γραπτή εντολή, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν υπερωρία. Βέβαια και στην περίπτωση της γραπτής εντολής από το ΠΥΣΠΕ (και μόνο) ο συνάδελφος μπορεί να κάνει στάση εργασίας για την οποία καλύπτεται από τη ΔΟΕ και από το Σύλλογο εκπαιδευτικών.»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η δίωξη αυτή είναι συνδικαλιστικά, πολιτικά κι υπηρεσιακά απαράδεκτη, αφού οι συνάδελφοι που διώκονται έχουν δηλώσει ότι άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στη στάση εργασίας που τους παρείχε η απόφαση της ΔΟΕ η οποία έχει προκηρύξει συνεχείς στάσεις εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να εφαρμόσουν τέτοιες παράνομες εντολές.
• Ζητούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη.
• Δηλώνουμε ότι τα στελέχη εκπαίδευσης που λειτουργούν έξω από τις αποφάσεις του κλάδου, θα καταγγέλλονται δημόσια και θα καταδικάζονται με κάθε τρόπο από τους εκπροσώπους του κλάδου σε κάθε συνδικαλιστικό και θεσμικό όργανο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: