Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Διέγραψαν χρέος 5,5 δισεκατομμυρίων από πρόστιμο για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.



Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκάλυψε ότι το 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ακρόπολης Χρηματιστηριακή.

Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την διαγραφή του υπέρογκου αυτού χρηματικού ποσού, που είχε επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για την υπόθεση της πώλησης των δομημένων ομολόγων στο ΤΕΑΔΥ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί τότε στη σκιά του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει τριγμούς στο τότε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και απομακρύνσεις γαλάζιων στελεχών.

Το σκάνδαλο αφορούσε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007 από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με ανάδοχο την JP Morgan και εν συνεχεία πουλήθηκε στην ΝΑΜ, την HVB, την Ακρόπολις και κατέληξε στο επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανεξάρτητη Επικοινωνία: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ζημιά του ΤΕΑΔΥ ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ από την αγορά του ομολόγου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: