Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Υπάρχουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών καταγγέλει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ



Βρισκόμαστε στο μέσον της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στα σχολεία!

Η κατάσταση που περιγράφει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ είναι παραπάνω από εύγλωττη:

• Στην ΕΠΑΣ Σάμου κινδυνεύει να χαθεί η σχολική χρονιά, καθώς όλο το πρώτο τετράμηνο υπήρχαν τμήματα που δεν είχαν λειτουργήσει καθόλου!

• Τα Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στο Βαθύ και στο Καρλόβασι λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

• Στα ΕΠΑΛ στο Βαθύ και στο Καρλόβασι για όλο το πρώτο τετράμηνο δεν διδάχτηκαν πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα.

• Στο ΕΠΑΛ Ικαρίας μόλις τώρα άρχισαν να διδάσκονται όλα τα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κενά.


• Στο Γυμνάσιο Ραχών μαθήματα κατεύθυνσης και πανελληνίως εξεταζόμενα δεν διδάσκονται, καθώς ενώ ήταν γνωστό ότι συνάδελφος θα έφευγε με άδεια κύησης το κενό της ακόμα να καλυφθεί.

Η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, όμως, δε χτυπάει μόνο το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, αλλά ταυτόχρονα και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην εργασία. Οπως καταγγέλλει το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: «Ολα τα παραπάνω, η διοίκηση και άρα το υπουργείο προσπαθούν να τα καλύψουν με "καραβιές" ωρομισθίων που φτάνουν από παντού, με εσωτερικές μετακινήσεις ωρομισθίων από σχολείο σε σχολείο, αλλού "μπαλώνοντας" και αλλού δημιουργώντας κενά, εδραιώνοντας και γενικεύοντας παραπέρα τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μερική και απλήρωτη εργασία».

«Δε θα αποδεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν. Απαιτούμε να προσληφθούν τώρα εκπαιδευτικοί για την κάλυψη όλων των αναγκών. Λέμε όχι στην ωρομισθία. Να μειωθεί η εξεταστέα ύλη των πανελληνίων σε όσες ειδικότητες έχει παρουσιαστεί πρόβλημα χαμένων διδακτικών ωρών», απαιτεί το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: