Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 13 Μαΐου 2010


Την Πέμπτη, 13/5/10, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. το χαρακτηρισμό των υπεράριθμων εκπαιδευτικών ΠΕ-70, στα Δ.Σ. Αμπέλου, Κοσμαδαίων, Πλαγιάς, Φραντάτου και 2. την αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου (έκτακτο).

Στο πρώτο θέμα κρίθηκαν υπεράριθμοι (4) εκπαιδευτικοί που θα προηγηθούν στις τοποθετήσεις από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που:

  • Μετατέθηκαν σε περιοχή του Νομού Σάμου από άλλο Νομό.
  • Μετατέθηκαν από μια περιοχή του Νομού σε άλλη.
  • Βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και δεν κατέχουν οργανική θέση (εφόσον δεν έχουν μετατεθεί).
  •  Έχουν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης εντός της περιοχής στην οποία ανήκουν (εφόσον δεν έχουν μετατεθεί).
  • Διορίστηκαν το σχολικό έτος 2009-2010 και δεν έχουν οργανική θέση (εφόσον δεν έχουν μετατεθεί),
μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οριστική τοποθέτηση εντός 10 ημερών. Ζήτησα να μπει καταληκτική ημερομηνία 25/5/10 - επειδή 24-5-10 είναι αργία, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να ξέρει πότε λήγει η προθεσμία της δήλωσής του, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Στην αίτηση οι εκπαιδευτικοί μπορεί να δηλώσουν με σειρά προτίμησης - μέχρι είκοσι (20) σχολεία/νηπιαγωγεία της περιοχής στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός. Καλό όμως είναι να δηλώνονται και άλλα σχολεία/νηπιαγωγεία της περιοχής, επειδή κατά τη διαδικασία βελτίωσης θέσης θα προκύψουν και άλλα οργανικά κενά σε άλλα σχολεία.

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οργανική θέση και δεν τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους, παραμένουν στην οργανικότητά τους. Μπορούν, όμως, αν το επιθυμούν κι εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.

Ειδικά οι νεοδιόριστοι, θα τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, επειδή είναι περισσότερες από τον αριθμό των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, μόνο όταν είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν υποβάλει αίτηση το Νοέμβριο, τοποθετούνται υποχρεωτικά από το ΠΥΣΠΕ. Ο εκπαιδευτικός με τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί σε σχολείο που έχει τα περισσότερα μόρια δυσμενών συνθηκών.

Ως δεύτερο θέμα ήταν η αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εκπαιδευτικού ΠΕ-11.

Σας ενημερώνω και πάλι με τα οργανικά κενά κατά κλάδο στην Α’ και Β’ Σάμου.

Στον πίνακα των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης ή τοποθέτησης εντός ΠΥΣΠΕ, υπάρχουν συνολικά στην Α’ Σάμου 69 εκπαιδευτικοί (δύο (2) ΠΕ-06, τρεις (3) ΠΕ-11, μία (1) ΠΕ-16, δέκα οκτώ (18) ΠΕ-60, σαράντα πέντε (45) ΠΕ-70) και 16 εκπαιδευτικοί στη Β’ Σάμου (ένας (1) ΠΕ-06, πέντε (5) ΠΕ-11, τρεις (3) ΠΕ-60, επτά (7) ΠΕ-70).

Δεν υπέβαλαν αίτηση το Νοέμβριο συνολικά στην Α’ Σάμου 6 εκπαιδευτικοί (δύο (2) ΠΕ-70, μία (1) ΠΕ-60, δύο (2) ΠΕ-11, ένας (1) ΠΕ-16) και 4 εκπαιδευτικοί στην Β’ Σάμου (μία (1) ΠΕ-70, μία (1) ΠΕ-60, δύο (2) ΠΕ-11).

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: