Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Απάντηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δ.Υ. στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «Επαναστατικές κορώνες χωρίς αντίκρισμα»


Ακόμα και σ΄ αυτές τις "σκοτεινές" μέρες, που όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία εναντίον των ανθρώπων που έκαναν τις κατακτήσεις μας να κάνουν φτερά, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιοι που πάνε να μονοπωλήσουν την αγωνιστικότητα και να τη μετατρέψουν σε κάστα, δείχνοντας με το δάχτυλο και αφορίζοντας όσους δεν ανήκουν στο μαγαζάκι τους... 

Ο λόγος για το ΠΑΜΕ, που με ανακοίνωση της Γραμματείας του εξοβελίζει όσους συμμετείχαν σε άλλες ομάδες στη συγκέντρωση της 22/4 και μιλά για "περιφρούρηση" (στη Σάμο...) μην τυχόν και "κολλήσει"από τους μιαρούς των άλλων χώρων... 

Αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη για το ΠΑΜΕ. Το ίδιο έκαναν και όταν απείχαν από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της ΕΛΜΕ Σάμου στις 4 Μαΐου στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, όπως και στο συλλαλητήριο στο Καρλόβασι που είχε διοργανώσει η ΕΛΜΕ και συμμετείχε και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στις 23 Μαρτίου.


Εμείς πάλι που ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ,  θα συνεχίσουμε να τους προσκαλούμε και να τους ενημερώνουμε για όλα τα τεκταινόμενα στους χώρους που ζούμε και δρούμε πιστεύοντας πραγματικά στην ενότητα της Αριστεράς! Ας κάνουν μια φορά το ίδιο!

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ «Επαναστατικές κορώνες χωρίς αντίκρισμα», η Αγωνιστική Συσπείρωση  Δ.Υ. επισημαίνει:

Σε συνθήκες της πιο βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ επέλεξε με ανακοίνωση της στις 22/4/10, να επιτεθεί σε όποιον διαδήλωνε έξω από το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στην απεργία της 22/4 και βρισκόταν «μετά το πανό της ΕΛΜΕ». Με τρόπο τουλάχιστον ξένο για το εργατικό κίνημα σπεύδει να «υποδείξει» (σε ποιόν άραγε;) αυτούς που έγραψαν «συνθήματα στην Εθνική Τράπεζα» και να συκοφαντήσει ως «απεργοσπάστες» στελέχη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δ.Υ. Σάμου.


Θεωρούμε περιττό να απαντήσουμε στις κακοστημένες συκοφαντίες. Αυτές το μόνο που υπηρετούν είναι η αποφυγή μιας ουσιαστικής συζήτησης-αντιπαράθεσης, τόσο για τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος όσο και κυρίως για την πολιτική κατεύθυνση και τη λογική με την οποία σήμερα πρέπει να αγωνιστούμε απέναντι στο σφαγείο της επίθεσης που αντιμετωπίζουμε.

Αναρωτιόμαστε ωστόσο, τι είναι αυτό που τόσο ενόχλησε τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ ώστε να καταφύγει σε μια τέτοια ανακοίνωση; Το ότι ακούστηκαν και «άλλα συνθήματα» από αυτά που η ίδια εγκρίνει; Το ότι δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι συγκρότησαν «ένα άλλο» μαχητικό μπλοκ στην απεργιακή διαδήλωση; Ποιοι είναι οι «κίνδυνοι» για τους οποίους η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αισθάνθηκε την ανάγκη τελικά να «ενημερώσει τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιώτικο λαό»;

Αν θέλει και μπορεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ας καταλάβει: Το κίνημα δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμιά κομματική γραμμή. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι «δεν παίρνουν άδεια» από κανέναν για το «με ποιους» θα διαδηλώσουν, ποια συνθήματα τους εκφράζουν, πως θα αγωνιστούν. Η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση στα πλαίσια του κινήματος είναι αναγκαία, όρος ανάπτυξης της πάλης, δικαίωμα και υποχρέωση κάθε αγωνιστή, κάθε συλλογικότητας. Η ανάδειξη σε κυρίαρχη μιας πολιτικής κατεύθυνσης στο κίνημα, προϋποθέτει αυτή την δημοκρατική πολιτική λογική στα πλαίσια του. Οπωσδήποτε δεν δίνεται με «χρίσμα» και δεν κερδίζεται με λασπολογίες και συκοφαντίες.

Η μόνη περίπτωση να μην ισχύουν τα προηγούμενα , είναι η περίπτωση που ο εχθρός δεν βρίσκεται απέναντι, στο κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό τα κόμματα του και τις παρατάξεις του, αλλά εντός του κινήματος. Τότε πράγματι, θα είναι «επιτυχία» να απομαζικοποιηθούν οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, οι διαδηλώσεις. Γιατί θα σημαίνει πως θα έχουν φύγει οι «άλλοι», οι «εχθροί». Δηλαδή οι μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτός είναι ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ;

Όποια και αν είναι η απάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα ερωτήματα αυτά, η Αγωνιστική Συσπείρωση θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα, της μαζικής πάλης. Αυτό το δρόμο έχουν ανάγκη να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, για την ανατροπή του Προγράμματος Βαρβαρότητας, για το διώξιμο ΔΝΤ-ΕΕ από τη χώρα. Σε αυτήν την πάλη δεν περισσεύει κανείς!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ.Υ. ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: