Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η «Σφενδόνη» μπήκε στο λιμάνι του Άσντοντ



Στο λιμάνι του Άσντοντ έφτασε λίγο μετά τις 18:00 το ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη», όπως δείχνει η φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα. Στο συγκεκριμένο πλοίο επέβαινε μέχρι το βράδυ της Κυριακής η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr, Κατερίνα Κιτίδη. Μετά την ισραηλινή αιματηρή επίθεση, ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πληροφορίες για το αν βρίσκεται ακόμη στη «Σφενδόνη».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης που δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 65 μίλια μακριά από το Ισραήλ.

Τη διεθνή κατακραυγή προκαλεί η αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού στον «Στόλο της Ελευθερίας», που ξεκίνησε το ταξίδι του την προηγούμενη εβδομάδα με προορισμό τη Γάζα και στόχο το σπάσιμο του ισραηλινού ναυτικού αποκλεισμού και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε «εξέγερση» μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ ανά τον κόσμο, ένταση σημειώθηκε ήδη στην Τουρκία έξω από το προξενείο του Ισραήλ και στο Ισραήλ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Αθήνα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ περιορίστηκαν στο να εκφράσουν τη βαθύτατη λύπη τους για τους θανάτους και τους τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι εργάζονται αυτή τη στιγμή για την κατανόηση των συνθηκών που περιβάλλουν αυτή την τραγωδία.

Διαβάστε περισσότερα στο tvxs
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: