Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΛΜΕ: Η 20η Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας


Η 20η Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, όπως όλων των εργαζόμενων, είναι δεδομένη.

Η κυβέρνηση διάλεξε αυτήν την περίοδο για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα και να αφαιρέσει οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 20/5/2010, με αιχμή το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που υπονομεύει, ανατρέπει και απαξιώνει μείζονα και κρίσιμα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συνεκτιμώντας και τα γενικότερα προβλήματα που προκύπτουν από την γενική απεργία, πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας την αναβολή των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών Λυκείων που έχουν προγραμματιστεί για τις 20/5. Αυτό εξάλλου αποτελεί τη μόνη εφικτή και ενδεδειγμένη λύση προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές.


Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων είναι εργαζόμενοι, άρα, εκτός των άλλων, είναι δυνητικά απεργοί και διαδηλωτές στις 20/5.

Εφόσον η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι «κατανοεί τους λόγους της απεργίας», κατανοεί ασφαλώς ότι η ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Επιπροσθέτως, στην εκπαίδευση δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας.
Από το γραφείο τύπου της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: