Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο... νέος Κανέλλος πρωτοσέλιδο


Θυμίζει τον Κανέλλο αλλά δεν είναι. Εχει όμως κληρονομήσει όλες τις παλιές (καλές) συνήθειες του θρυλικού πλέον σκυλιού. Γαυγίζει ανελέητα τα ΜΑΤ, είναι μπροστάρης στις πορείες και βρίσκεται πάντα στο πλάι των διαδηλωτών.

Τα τελευταία 24ωρα, δημοσιογραφικά συνεργεία από όλα τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της Αθήνας. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των ταραχών που σημάδεψαν την ελληνική πρωτεύουσα αλλά κι άλλες πόλεις της Ελλάδας, έκαναν τον γύρο του κόσμου, σε μια δημοσιογραφική κάλυψη που θύμισε κατά πολύ τον Δεκέμβριο του 2008. Οι ξένοι δημοσιογράφοι μέσων όπως το BBC, το CNN, η LeMonde και ο Guardian ψάχνουν, όμως, πάντα... το κάτι παραπάνω. Και αυτή τη φορά το βρήκαν στο πρόσωπο του μικρού, νέου «Κανέλλου»!


Κανέλλος ο διαδηλωτής - σκύλος

Ο καφετί σκυλάκος, κάτοικος των Εξαρχείων και «κολλητός» των διαδηλωτών, έκλεψε την καρδιά των συντακτών του βρετανικού Guardian, που τον φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα. «Κανέλλος, ο Έλληνας διαδηλωτής- σκύλος» αναφέρει στον τίτλο του το σχετικό άρθρο, φωτογραφίες στις οποίες ο «Κανέλλος» άλλοτε συντροφεύει μια καθισμένη στο έδαφος διαδηλώτρια, άλλοτε δείχνει τα δόντια του στις δυνάμεις της...τάξεως κι άλλοτε κοιμάται ήσυχος- ήσυχος, σκεπασμένος με μια κορδέλα της ΕΛΑΣ. Πάντοτε, όμως, βρίσκεται από πλευρά και στο πλευρό των διαδηλωτών...

Μην μπερδευτείτε, ο καφετί μεγαλόσωμος αδέσποτος σκυλάκος δεν είναι ο πασίγνωστος σε όλους Κανέλλος...

Θυμίζει όμως τον αγαπημένο σύντροφο των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, ο οποίος αφού ταύτισε την ζωή του με τους χώρους αυτούς, έφυγε στα 17 του χρόνια από βαθιά γεράματα. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, κυκλοφορούσε με ένα ειδικό καροτσάκι που του έφτιαξαν οι φίλοι του για να υποβοηθάει τα πίσω πόδια του...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν κάποτε ο Κανέλλος, πιστός σύντροφος των φοιτητών του Πολυτεχνείου, των αντιεξουσιαστικών στεκιών και καφενείων της Πλατείας, μεταφέρθηκε σε κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο, υπήρξε μια απίστευτη κινητοποίηση με υπογραφές 200 ατόμων, προκειμένου το σκυλί να επιστρέψει στα Εξάρχεια.

Πλέον, ο Κανέλλος, απ’ όπου βρίσκεται, βλέπει έναν άλλο καφετί σκυλάκο να βαδίζει στα χνάρια του. Και πράγματι, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα καταφέρνει περίφημα... Εστω κι αν φήμες που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αναφέρουν ότι «κάνα δυο φορές πήγε και με τα ΜΑΤ»...ελέγχονται ως ανακριβείς!

Κείμενο: Αλέκα Ζουμή
έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: