Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Απερρίφθη η εισήγηση της ΟΛΜΕ από τους προέδρους των ΕΛΜΕ


Απερρίφθη από τη Γενική Συνέλευση της ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ η εισήγηση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά δύο 24ωρες ή μία 48ωρη μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες τις ημέρες που θα ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Η Πρόταση της ΟΛΜΕ δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (47 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ, 24 κατά και 6 λευκά). Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ για να εγκριθεί η εισήγηση απαιτούνταν η υπερψήφισή της από τα 2/3 των προέδρων.

6 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες, 7 ΕΛΜΕ πρόταση για 5νθήμερη από τις 10-14/5, 7 ΕΛΜE είχαν πρόταση για απεργία στις 14, 17 και 18 Μαίου, 11 ΕΛΜΕ πρόταση για απεργία τις δυο πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (14 και 17/5).


Με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις αμέσως μετά τη νέα απεργία της άλλης εβδομάδας (Τετάρτη - Πέμπτη), εφόσον κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Από την ψηφοφορία προκύπτει ότι πολλές ΕΛΜΕ αποφάσισαν κινητοποιήσεις και μάλιστα πολύ πιο δυναμικές από την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Άρα η ΟΛΜΕ οφείλει να κατεβάσει νέα εισήγηση, προς τις Γ.Σ. με πιο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.

Οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, οφείλουν, πέρα από τη συγκεκριμένη απόφαση που θα πλειοψηφίσει, να εξουσιοδοτήσουν και τον εκάστοτε Πρόεδρο, που αν δεν ψηφιστεί η πρότασή του, να έχει το δικαίωμα να υπερψηφίσει τη πιο αγωνιστική πρόταση, ώστε να υπάρξει απόφαση της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: