Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σάμο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στις 12.27, σε πέντε διαφορετικά σημεία, νότια του Κοκκαρίου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικά κλιμάκια επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν το μέτωπο, στη δύσβατη περιοχή Τρίστρατο, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τη μεριά των Μουρατζέων και των Μυτιληνιών. Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κάηκαν ζώα βοσκού.

Αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται σε χαράδρα, λίγο πιο κάτω από το Κάστρο της Λουλούδας.

Επιτόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες,17 οχήματα,64 εθελοντές,30 εθελοντικά οχήματα,5 πεζοπόρα τμήματα,7 αεροσκάφη,2 ελικόπτερα, ενώ τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο της Σάμου προσγειώθηκε ένα C-130 από Θεσσαλονίκη με 80 άτομα, και αναμένονται ακόμα 40 από Αθήνα. Επίσης, αναμένονται και 2 σινούκ.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, κ. Φωτόπουλος, μιλώντας λίγο μετά τις 10 στον «Αρμονία», είπε πως η φωτιά είναι εγκλωβισμένη σε ρεματιά, τονίζοντας πως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή, όπως είπε, οι άνεμοι έχουν μέτρια ένταση, αλλά τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν.

«Η φωτιά έχει πολλά μέτωπα, είναι ανεξέλεγκτη και κινείται με κατεύθυνση προς τους Μυτιληνιούς και τους Μαυρατζαίους. Η πυρκαγιά είναι σε πυκνά δάση και παρά τις προσπάθειες ανάβει συνεχώς», είπε στις 10.40, στον «Αρμονία», ο πρόεδρος Κοκκαρίου, κ. Κουμαλάτσος, λέγοντας πως η περιοχή της Μάννας δεν επλήγη από την πυρκαγιά. «Όλοι οι κάτοικοι του χωριού, από χτες βράδυ, συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης», είπε.

armoniaradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: