Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 21 Σεπτέμβρη 2010


Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη


Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα:
1.  την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ-11 Φυσικής αγωγής από τη Β/θμια εκπ/ση 2. την τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης νηπιαγωγών ειδικής Αγωγής 3. τον ορισμό Προϊσταμένων ολιγοθέσιων σχολείων 4. την αναγνώριση συνάφειας διδακτορικού και μεταπτυχιακών τίτλων.

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπ/κοί Φυσικής Αγωγής που είχαν διατεθεί από τη Β/θμια εκπ/ση, ως εξής: Γεράκη Μαρία στο 3ο Σάμου, Καρράς Βαγγέλης στο Δ.Σ. Πυθαγορείου, Ζαμπούνης Μιχαήλ στο 1ο Σάμου (18 ώρες), Χατζηαναγνώστου Κων/νος στο Δ.Σ. Μυτιληνιών, Χαρίτος Ιωάννης στο Δ.Σ. Βαθέος, Σοφού Ευγενία στο Δ.Σ. Κοκκαρίου και Μούχαλη Μαρία στο 1ο Αγίου Κηρύκου.
Παραμένουν κενά τα Δ.Σ. Χώρας, Παγώνδα, Πύργου, Κοντακεΐκων, 1ο Σάμου (10 ώρες), Χριστού Ραχών και όλα τα ολιγοθέσια σχολεία. Τα σχολεία Φούρνων, Ευδήλου, 2ου Αγίου Κηρύκου θα καλυφτούν από τη Β/θμια εκπ/ση.

Στο δεύτερο θέμα έγινε τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του ΠΥΣΠΕ, ως προς τα νηπιαγωγεία τοποθέτησής τους. Έτσι η κ. Προκοπίδου Ευθυμία τοποθετήθηκε στο 3ο Σάμου (διδασκαλία κατ’ οίκον) και η κ. Γιούλιου Σταυρούλα στο Τ.Ε. 1ου Σάμου.

Ως τρίτο θέμα ήταν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στο Δ.Σ Πύργου, Ειδικό Σχολείο Σάμου,  Ικαρίας και στο Ειδικό νηπιαγωγείο Σάμου.
Διαφώνησα με τη συνεχή υποβάθμιση των σχολείων που γίνεται από τη Διοίκηση για να κερδίσουν θέσεις εκπαιδευτικών. Το ίδιο έγινε και με το Ειδικό σχολείο Σάμου, που από 6/θ υποβιβάστηκε σε 3/θ για να κερδίσουν ένα δάσκαλο ειδικής αγωγής, επειδή στο 3/θέσιο δεν προβλέπεται Δ/ντής, αλλά προϊστάμενος.
Ζήτησα να λειτουργήσει ως 4/θέσιο και να προκηρυχθεί η θέση του Δ/ντή. Άλλωστε μέχρι σήμερα υπηρετούσε Δ/ντής και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Μόλις έγινε σχολικός σύμβουλος ο Δ/ντής του Ειδικού σχολείου δημιουργήθηκε το πρόβλημα;

Στο τέταρτο θέμα αναγνωρίστηκαν οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών 4 εκπαιδευτικών ΠΕ-60 (3, Β’ Σάμου) και 1 εκπαιδευτικού ΠΕ-70 (Α’ Σάμου).

Στο προηγούμενο ΠΥΣΠΕ, έγιναν και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπ/κών Ειδικής Αγωγής, οι  τοποθετήσεις εκπ/κών ΠΕ-07 και ΠΕ-05 μειωμένου ωραρίου στο ολοήμερο σχολείο 1ο Καρλοβάσου και η τοποθέτηση εκπ/κού φυσικής αγωγής στο Ειδικό σχολείο (έκτακτο θέμα). 

Τα κενά μετά τις μεταβολές είναι 26 στην Α’ Σάμου και 15 στη Β’. Σύνολο 41

Πάντα στη διάθεσή σας 

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 – 2273027770
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: