Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

"Επίθεση" με παπούτσι δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Θεσσαλονίκη από πολίτη

Απροσδόκητο περιστατικό για τον Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου. Παπούτσι εναντίον του εκσφενδόνισε ένας άνδρας ηλικίας 49 χρονών, χωρίς ωστόσο να βρει το στόχο του, κατά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο πλακόστρωτο από την πλευρά της ΧΑΝΘ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πέντε άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και ακινητοποίησαν τον άνδρα που αντιστεκόταν καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.(ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) .
Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον άνδρα βρισκόταν και η κόρη του που είναι εκπαιδευτικός καθώς και ένας άλλος άνδρας. Ο άνδρας αφού ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, άρχισε να φωνάζει τις λέξεις "προδότες" και "χούντα", με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες των ΜΑΤ και να τον συλλάβουν.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο άνδρας είναι ιατρός ακτινολόγος από τη Φλώρινα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κατά την κράτησή του στην ασφάλεια δήλωσε ότι είναι μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου του Σ.Παπαθεμελή και ότι προέβη στην πράξη αυτή γιατί ο πρωθυπουργός "αθέτησε τις υποσχέσεις του" και "ξεπούλησε τη Μακεδονία". Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σύλληψη παρών ήταν και φίλος του, αγρότης, που είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαθεμελή.

Πηγές: Newsit & enet

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα χουντοκάναλα όχι μόνο αναφέρθηκαν ελάχιστα στο περιστατικό, αλλά ό,τι έδειξαν από συγκεντρώσεις ήταν επίσης ελάχιστο... Αν δεν είχαμε το ίντερνετ δε θα ξέραμε τι μας γίνεται... πουλημένοι δημοσιογράφοι!