Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (2-5-11)

Τη Δευτέρα, 2/5/2011, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο δημοτικό σχολείο Άνω Βαθέος.
Προ Ημερήσιας Διάταξης α) επαναλήφθηκε η ψηφοφορία μετά από το αίτημα του μέλους της ΠΑΣΚ, Σκρίνου Αλεξανδρή, για τη θέση του αντιπροέδρου. Με 6 ψήφους επανεκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Συλλόγου και β) αποφασίστηκε ομόφωνα η ανακοινοποίηση στο ορθό της διαμαρτυρίας προς το ΠΥΣΠΕ για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Στα θέματα Η/Δ συζητήθηκαν  και αποφασίστηκαν τα εξής:
1.      Δικάσιμος Τετάρτης, 4 Μαΐου 2011

Όσον αφορά τα δύο μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου,  Γκαντίδη Ανδρέα και Γαβριήλ Αφροδίτης, που προσέφυγαν δικαστικά στο Πρωτοδικείο Σάμου με το υπ. αριθ. 24 ΕΔ/2011 δικόγραφό τους (18/3/2011), ζητώντας το διορισμό προσωρινής διοίκησης για το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και την εκ νέου διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., και μάλιστα με τα δικαστικά τους έξοδα να βαρύνουν το Σύλλογο, το Δ.Σ.  του Συλλόγου, αφού εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη προσφυγή στη Δικαιοσύνη στρέφεται εναντίον της λειτουργίας του Συλλόγου, δυσφημεί το Σύλλογο και απαξιώνει πολιτικά, συνδικαλιστικά και συναδελφικά όλα τα μέλη του Δ.Σ. και αποτελεί αντικαταστατική και αντιδημοκρατική παρέμβαση στη λειτουργία του άμεσου συνδικαλιστικού μας οργάνου, αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει το γεγονός και να σταλεί  η καταγγελία προς τη ΔΟΕ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και στα Α/βάθμια Σωματεία.

2.      3ωρη στάση εργασίας, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές διαδικασίες και την πολιτική ελευθερία και καλεί τους συναδέλφους, με τη συμμετοχή τους στην 3ωρη στάση, να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό έργο.

3.      24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά στη νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση και Τρόικα σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «μισθολογίου» των νέων περικοπών αλλά και του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», που «θεσμοθετεί» τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 11 Μαΐου 2011 και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Μέλη του Δ.Σ. θα περιοδεύσουν τα σχολεία για ενημέρωση πάνω στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η πρόεδρος του Συλλόγου                     Ο γραμματέας του Συλλόγου
                                   Μαρία Δάλλη                                         Παντελής Μεσοχωρίτης

http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/05/29-4-11.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: