Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτική χιονοστιβάδα

16:10 Την απόφαση του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Διαβάστε περισσότερα εδώ
15:00 Την απόφασή της να καταψηφίσει το μνημόνιο ανακοίνωσε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

14:30 Επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θέτοντας στην διάθεσή του κ. Παπαδήμου τις παραιτήσεις των υπουργών του κόμματός του. Πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.

14:23 Καρατζαφέρης: «Δεν θα ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση»
«Αυτό το οποίο έρχεται μπροστά μας δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για 40 με 50 χρόνια. Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση» ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
«Το εάν θα παραμείνουν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση επαφίεται στον Πρωθυπουργό» διευκρίνισε.
«Με τη δανεική σύμβαση εξασφαλίζονται οι πιστωτές, εξασφαλίζονται οι τραπεζίτες» συμπλήρωσε.

Η κ.Μέρκελ μπλοφάρει υπογράμμισε, χρησιμοποιώντας όρους πόκερ. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει» επεσήμανε.
«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει, ενώ επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.
«Με έχουν ενοχλήσει εξαιρετικά όχι οι θυσίες που πρέπει να υποστούμε, αλλά η ταπείνωση της χώρας» τόνισε στην αρχή της συνέντευξης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Μας επιβάλλανε τον ευτελισμό, δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και εάν πεινάω, είναι αδιαπραγμάτευτο για μας μας να θέλουν να μας πάρουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν πρέπει να κηρυχθεί persona non grata για την Ελλάδα.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι αυτό έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της ΕΕ.
«Ακόμα και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει περάσει στο άρμα του Βερολίνου» σημείωσε.
Η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας» υπογράμμισε.
«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας τόνισε πως υπήρξε κάθετα αντίθετος με τις αποφάσεις περικοπών στις αμυντικές δαπάνες και τις δημόσιες επενδύσεις.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλης κατέθεσε την παραίτησή του. Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι συνάδελφοί του.
Πλέον θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μέσα στην ημέρα ίσως υπάρξει ανασχηματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: