Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τον… παραίτησαν επειδή έγινε διευθυντής Δημοτικού Σχολείου!


Σοβαρό θέμα ανέκυψε στις τάξεις της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Λαρισαίων καθώς παραιτήθηκε ένας από τους τρεις δημοτικούς της συμβούλους, ο Βασίλης Ζωγράφος, αναφέροντας ότι υπακούει σε απόφαση της Ν.Ε. του ΚΚΕ.

Ο γνωστός συνδικαλιστής στον κλάδο των δασκάλων, για πολλά χρόνια εκλεγμένος στη διοίκηση του Συλλόγου τους «Κ. Κούμας» και μέλος της Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος, υποχρεώθηκε σε παραίτηση..
επειδή το ΚΚΕ θεώρησε μεμπτό το γεγονός ότι ανέλαβε διευθυντής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας! Στην παραίτησή του, που υποβλήθηκε στο Δήμο προχθές Δευτέρα, αναφέρεται ως λόγος ότι του ζητήθηκε να το πράξει «από το ΚΚΕ επειδή αποδέχθηκε τη θέση διευθυντή σε δημοτικό σχολείο. «Σέβομαι την απόφαση του κόμματος», σημειώνει ο Β. Ζωγράφος, ο οποίος παρά την εμφανή δυσαρέσκειά του αρνήθηκε-όταν ρωτήθηκε- να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Σημειώνεται ότι ο Β. Ζωγράφος ήταν επί σειρά ετών διευθυντής δημοτικού σχολείου, αρχικά στη Μάνδρα και εν συνεχεία στο 21ο της Λάρισας. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά όμως το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αποφάσισε ότι τα μέλη του δεν πρέπει να διεκδικήσουν θέσεις διευθυντών στα σχολεία, «υπηρετώντας το σύστημα».

Σημειώνεται ότι ανάλογο θέμα, με μικρότερο όμως αντίκτυπο, είχε προκύψει πρόσφατα κατά τη διάρκεια της δημόσιας-διά του Τύπου- αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με τον πρώην συνεργαζόμενο μαζί του συνδικαλιστή και εκλεγμένο στη διοίκηση του «Κ. Κούμα» Αστ. Χριστοδούλου, ο οποίος είχε αναδειχθεί υποδιευθυντής σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας.
* Τη θέση του Βασίλη Ζωγράφου στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο α’ επιλαχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης, γυμναστής.

Σωτ. Ζαχαριάς

Λάρισα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Βασ. Ζωγράφος.

Την παραίτησή του, απο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπέβαλε ο κ. Βασίλης Ζωγράφος. Στην επιστολή παραίτηση αναφέρεται ως λόγος τότι του ζητήθηκε να το πράξει «από το ΚΚΕ επειδή αποδέχθηκε τη θέση διευθυντή δημοτικού σχολείου». Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο γυμναστής κ. Πέτρος Κρίκης.

Μ. Μαυρογιαννη
ERT online

Δεν υπάρχουν σχόλια: