Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου 10/2/2014

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου συνεδρίασε τη Δευτέρα, 10/2/2014, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ζητάμε από τους Συλλόγους Διδασκόντων όλων των Σχολικών Μονάδων να συνεδριάσουν για το θέμα της Αυτοαξιολόγησης μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και να μην δεχθούν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Ήδη αρκετά σχολεία έχουν λάβει αποφάσεις, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων αρνούνται να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας. Κανένα σχολείο, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συγκροτήσει ομάδες εργασίας.


2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σε περίπτωση που Δ/ντές ζητήσουν να γίνουν σεμινάρια στο σχολείο τους για την Αξιολόγηση. από τους Σχολικούς Συμβούλους θα ενεργοποιείται άμεσα η τρίωρη στάση της ΔΟΕ και θα εξαγγέλλει και νέα τρίωρη ο Σύλλογός μας, προκειμένου να μπλοκαριστεί το σεμινάριο.

3. ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MYSCHOOL: Καλούμε τους Διευθυντές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση του πληροφοριακού συστήματος myschool μέχρι να αποφανθεί για το θέμα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

4. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ: Το Δ.Σ ζητά από τη Δ.Ι.Π.Ε. Σάμου να υιοθετήσει διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία τους, αφού ο ισχύων τρόπος, με τη χρήση μόνο του Α.Φ.Μ., δεν είναι ασφαλής για την τήρηση του προσωπικού χαρακτήρα της ενημέρωσης. Εκτός από τον Α.Φ.Μ να υπάρχει και προσωπικός κωδικός για κάθε συνάδελφο.

5. ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΗ: Στις 20-2-2014 εκδικάζεται σε πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του αντιπρόεδρου του συλλόγου  εκπαιδευτικών Π.Ε «Δ. Γληνός» και Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Γιώργου Χρόνη με την οποία του ζητά 125.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση από συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχε κυκλοφορήσει το 2009 και το 2010 (με νεότερη προσφυγή του ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ αντί των 125.000  ευρώ λόγω της καταβολής του δικαστικού ενσήμου). Η αγωγή είχε ασκηθεί το καλοκαίρι του 2011 κατά τη διάρκεια των κρίσεων των διευθυντών και ενώ οι αιρετοί μας στη Γ΄ Αθήνας Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς είχαν ανακοινώσει έγκαιρα ότι με απόφαση των Παρεμβάσεων της Γ΄ Αθήνας θα βαθμολογούσαν αρνητικά όσους υποψήφιους είχαν καταγγελίες από συνδικαλιστικούς συλλόγους. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο συγκεκριμένος πρώην διευθυντής εκπαίδευσης.
Πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση και όχι λόγω προσωπικών διαφορών όπως διατείνεται ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης. Η δίωξη έχει στόχο τη συνδικαλιστική φίμωση του συναδέλφου, την οικονομική, επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και ηθική του εξόντωση.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, όλους τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και όλους τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο.

6. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 5 ΜΕΛΩΝ (ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ) ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ: Σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2013 ήταν αθωωτική και για τα πέντε (5) μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εναντίον των οποίων είχε κατατεθεί αγωγή από τρεις εκπαιδευτικούς που ζητούσαν την πειθαρχική και ποινική δίωξή τους για το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Δ.Σ. και την κοινοποίησή της στους συναδέλφους και στο διαδίκτυο.
Η αρχική αγωγή ήταν κατά έξι (6) μελών του Δ.Σ., αλλά πριν από την έναρξη της εκδίκασης, οι ενάγοντες ζήτησαν για το ένα μέλος την ανάκληση της ποινικής δίωξης.
Να πούμε επίσης ότι για τα ίδια μέλη του Δ.Σ., αθωωτική ήταν και η απόφαση του αστικού δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2013 (δικάσιμος 5ης Ιουνίου 2013), ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση της ΕΔΕ που ασκήθηκε από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευση Σάμου, στην οποία έχουν κατατεθεί ανάλογα υπομνήματα.

7. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Φέτος αποφασίστηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας να γίνει την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο Aeolis στο Βαθύ, σε μια βραδιά με εξαιρετική ζωντανή μουσική και μεζεδάκια.
clip_image001 Ώρα προσέλευσης: 9 μ.μ. και τιμή εισόδου: 7 ευρώ με ποτό (από τα οποία τα 3 ευρώ μένουν στο Σύλλογο), ενώ η τιμή των δεύτερων ποτών θα είναι: κρασί: 3 ευρώ, μπίρα: 4 ευρώ, ποτό: 5 ευρώ (εκτός από σπέσιαλ ουΐσκυ). Για τους φίλους του κρασιού να πούμε ότι με 4 προσκλήσεις υπάρχει η δυνατότητα να ανοιχτεί μπουκάλι «Ψηλές Κορφές».
clip_image001[1] Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να κάνετε κράτηση στα τηλέφωνα: 22730.28904-5.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν και οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.
Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί για μια όμορφη, ζεστή βραδιά με φίλους και συναδέλφους.


8. ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4/3/2014 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, στις 6 μ.μ. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 6/3/2014, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, ενώ σε περίπτωση και πάλι μη απαρτίας θα γίνει ΤΕΛΙΚΑ το Σάββατο, 8/3/2014, στις 10.00 π.μ. στο 1ο Δ.Σ. Σάμου.
Οι συνάδελφοι που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους στα fax: 2273061231, 2273091404 ή 2273027378 έως την Πέμπτη, 27/2 (12 το μεσημέρι), ή να τις προσκομίσουν αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, που θα γίνει την ίδια ημέρα (27/2) στο 1ο Δ.Σ. Σάμου στις 7 μ.μ.
Για τα θέματα Η/Δ θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά σε επόμενη εγκύκλιο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου
clip_image003
                                                    Η πρόεδρος
                                            Μαρία Δάλλη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2013

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Ευχαριστούμε για την επισήμανση.