Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

14/3 – 16/3 θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σε χώρο του Υπουργείου

Tο τριήμερο 14, 15, 16 Μαρτίου σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας να πραγματοποιήσει στην Αθήνα, σε αίθουσα του υπουργείου, την “επιμόρφωση” των στελεχών της εκπαίδευσης (σχολικών συμβούλων, περ. Δντών, Δντών εκπαίδευσης), με στόχο να προχωρήσει στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τον προσεχή Μάιο ,σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 152/13.’ Ήδη έχει βγει προκήρυξη για τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων. Ο Υπουργός διάλυσης της παιδείας βιάζεται να αξιολογήσει τους εκπ/κούς, προκειμένου να υποτάξει και να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης στα σχολεία και να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Θέλει να καταργήσει το καθεστώς παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στην εκπαίδευση και να το αντικαταστήσει με το φόβο και την “υποταγή”. Οι χιλιάδες υπογραφές των εκπ/κών κατά του Π.Δ. 152 καθόλου δεν τον συγκινούν.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ οφείλουν ,τώρα ,να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εφαρμοσθεί αυτό το απαράδεκτο Π.Δ. που θα αλλάξει εντελώς τη φυσιογνωμία του σχολείου. Και ,βέβαια , όσοι πιστεύουν πως με την αξιολόγηση θα εξελιχθούν μισθολογικά ,τους ενημερώνω πως η βαθμολογική εξέλιξη, σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου,είναι παγωμένη τουλάχιστον ως το 2016.

https://www.facebook.com/d.mpratis

Δεν υπάρχουν σχόλια: