Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας & ΠΥΣΠΕ Λάρισας για τις Μετατάξεις

Έχοντας ως αφορμή την ανακοίνωση νέων μετατάξεων, από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είμαστε υποχρεωμένοι ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. , υπό το καθεστώς πλήρους απαξίωσης, ορίζοντας και τοποθετώντας αυθαίρετα πλεονάζον προσωπικό, χωρίς να λάβει τις εισηγήσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε. , Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Δεν είναι δυνατόν να δίνονται κενά για αυτούς που πρόκειται να μεταταχθούν, αλλά να μην δίνονται στη διαδικασία των μεταθέσεων προκειμένου αυτές να διεκδικηθούν με ίσους όρους, με το σύστημα των μορίων, από όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν στη διαδικασία των μεταθέσεων και της διεκδίκησης των συγκεκριμένων κενών.

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν περισσότερα μόρια από τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων ειδικοτήτων που κατέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις με τη διαδικασία των μετατάξεων. Δε μπορεί να καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις έξω από δίκαιη διαδικασία, αφού το σωστό είναι να δίνεται το δικαίωμα σε όλους να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις ανεξάρτητα τη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Υπό την απειλή της διαθεσιμότητας ή ακόμα και αυτή της απόλυσης οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας αναγκάστηκαν να κάνουν αίτηση μετακίνησης προς την Πρωτοβάθμια μεταφέροντας ουσιαστικά το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κρίνοντας αντικειμενικά το έως τώρα αποτέλεσμα των μετατάξεων, αποδεικνύεται πως το μείζον πρόβλημα των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο των περιοχών μετάθεσης της χώρας, επιλύθηκε με τον χειρότερο τρόπο, αφού λειτούργησε σε βάρος των υπηρετούντων συναδέλφων τους στην Πρωτοβάθμια αλλά και προκαλώντας αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες μέσα στις σχολικές μονάδες.

Το Υπουργείο Παιδείας τοποθετεί εκπαιδευτικούς με μετάταξη από απομακρυσμένες περιοχές της Δευτεροβάθμιας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, όπως της Λάρισας, που έχει πολλούς εκπαιδευτικούς ειδικότητας στη διάθεση όπως λ.χ γυμναστές.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους και πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας να βρουν αντικείμενο εργασίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται το δίκαιο.

Οι θέσεις που δόθηκαν και δίνονται τώρα με μετατάξεις στους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας, να δοθούν κανονικά για όλους. Να γίνουν γνωστά τα μόρια όλων των ενδιαφερομένων και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις στη διαδικασία των μεταθέσεων ανάλογα με τα μόρια που έχει ο καθένας. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση χαρακτηρίζεται άδικη και κλονίζει την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών προς το υπουργείο και την πολιτεία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: