Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χορήγηση επιδόματος ευθύνης εκπαιδευτικών

Με έγγραφο του το Υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι το επίδομα θέσης ευθύνης το δικαιούνται μόνο οι αναπληρωτές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα για να λάβει ένας αναπληρωτής το επίδομα θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί είτε σε μονοθέσια είτε σε διθέσια και τριθέσια σχολεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

α) στα μονοθέσια σχολεία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 12 και της παρ. 6 του άρθρου 13 του Ν.1566/1986, όπου προϊστάμενος στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες είναι ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε αυτές και

β) στα διθέσια και τριθέσια σχολεία, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.21 του άρθρου 14 του Ν.1566/1985, με την οποία επεκτείνονται οι διατάξεις των άρθρων 12 και 13 του εν λόγω νόμου και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν προϊστάμενοι των σχολικών αυτών μονάδων, όταν προσλαμβάνονται για να καλύψουν έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και απουσιάζουν για οποιαδήποτε αιτία από τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. με οργανική θέση

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν4024/2011 το ύψος του εν λόγω επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ για εκπαιδευτικούς μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: