Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Μπογιόπουλος: Μας λένε ψέματα για τα δάνεια και το εξωτερικό χρέος (Βίντεο)

Δεν είναι απλώς να διαθέτεις ευφράδεια λόγου και ταχύτητα σκέψης αλλά κύρια πρέπει να είσαι απόλυτα ενημερωμένος στο θέμα που καλείσαι να τοποθετηθείς.
Και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου που είχε σαν αντικείμενο το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, έκλεψε τις εκτυπώσεις.

Με πράο, απλό κατανοητό και πάνω απ’ όλα τεκμηριωμένο –με επίσημα οικονομικά στοιχεία- λόγο έφερε σε αμηχανία τους υπερασπιστές της ταξικής μνημονικής πολιτικής συνομιλητές του.

Παραθέτοντας επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού απέδειξε ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της μείωσης του χρέους, όχι απλώς δεν το μειώνει, αλλά αντιθέτως το μεγαλώνει και το πολλαπλασιάζει. Οσο για τα δάνεια που παίρνει το ελληνικό κράτος αυτά δεν καταλήγουν στο λαό αλλά στους τραπεζίτες.

Και είναι χαρακτηριστικά κάποια νούμερα που ανέφερε. Συγκεκριμένα μας είπε ότι από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχει πάρει το ελληνικό κράτος ανέρχονται σε 215 δισ. Παράλληλα στο διάστημα στους τραπεζίτες έχουν δώσει 250 δισ!!.

Λένε ψέματα, τόνισε ο Ν. Μπογιόπουλος αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κράτος δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Την ίδια περίοδο που οι ελληνικές κυβερνήσεις δανείστηκαν τα 215 δισ ευρώ ο ελληνικός λαός πλήρωσε για τους ξένους δανειστές σε τόκους, σε χρεολύσια, και σε δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους 321 δισ. Δηλαδή σχεδόν 100 δις παραπάνω από όσα δανείστηκε!!!!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: