Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την παραπομπή της αιρετού Ε. Παπαδοπούλου σε Πειθαρχικό Συμβούλιο

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας κλιμακώνει τη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γιάννης Ρίτσος» και αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, παραπέμποντάς την (μετά την ΕΔΕ όπου κλήθηκε σε απολογία χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το κατηγορητήριο) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με κατηγορίες που αν δεν υπέκρυπταν επικίνδυνες συνδικαλιστικές, εκπαιδευτικές και πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «αστείες».

Η παραπομπή αποτελεί αποκορύφωμα αυταρχικής - αυθαίρετης και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, αφού από το κατηγορητήριο και το έγγραφο παραπομπής αποκαλύπτεται πως, ουσιαστικά, δεν υπάρχουν παραπτώματα, αλλά γενικόλογες αναφορές που «ανακαλύφθηκαν» με σκοπό να στοχοποιήσουν – ενοχοποιήσουν τη συνάδελφο και να σταματήσουν τη συνδικαλιστική της δράση και παρέμβαση στα ζητήματα διοίκησης της Π.Ε. Λακωνίας.  Το μόνο που έκανε η Ελισάβετ Παπαδοπούλου, όπως είχε υποχρέωση, ήταν να υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς, το διδακτικό τους ωράριο και τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και της Δ.Ο.Ε.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας δεν έχει συνηθίσει, φαίνεται, και δεν αποδέχεται τον έλεγχο και την παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος και των αιρετών στα θέματα λειτουργίας των σχολείων και της διοίκησης. Γι’ αυτό και δε θεωρεί σύννομη τη συγκέντρωση στοιχείων από την αιρετό, τις ερωτήσεις για τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, την παρέμβαση για το σταμάτημα της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και εκτιμά πως αυτή η δράση «προσβάλλει, απαξιώνει και αμφισβητεί τη διοίκηση»!!!!

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει πως η συνάδελφος διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες της διοίκησης καθώς και την πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της είναι συνδικαλιστική, πολιτική και εκπαιδευτική:

Δίωξη συνδικαλιστική γιατί επιδιώκει να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και τον έλεγχο στις πράξεις της διοίκησης, η οποία  θέλει, προφανώς, αιρετούς και συνδικαλιστές που να εκφράζουν ίδια γνώμη με αυτήν και να μην ελέγχουν τις πράξεις της διοικητικής ιεραρχίας. Θέλει τους συνδικαλιστές μακριά από τα σχολεία ώστε να υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Δίωξη συνδικαλιστική γιατί, κατ’ επανάληψη, στο κατηγορητήριο αναφέρεται το γεγονός πως η διωκόμενη είναι αιρετός και ο λόγος της έχει βαρύτητα. Δηλαδή διώκεται γιατί εκπροσωπεί, ως εκλεγμένη, τους εκπαιδευτικούς της περιοχής της και ο λόγος της «χαλάει» την ηρεμία του αντιεκπαιδευτικού έργου της διοίκησης.

Δίωξη εκπαιδευτική διότι μπορεί να  χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο ώστε να ανοίξει βιομηχανία διώξεων σε κάθε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπίζονται με λόγο και πράξη τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους.

Δίωξη πολιτική γιατί «καταδικάζεται» για τις απόψεις της και κάθε δίωξη γνώμης είναι ξεκάθαρο στοιχείο αντιδημοκρατικής λειτουργίας, που ιδιαίτερα σήμερα, εποχή των μνημονίων και του αυταρχισμού, προβάλλει όλο και περισσότερο με βασικό στόχο να σπείρει το φόβο στο χώρο του σχολείου και σ’ όσους αγωνίζονται. 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει πως η συνέχιση της δίωξης της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», είναι πρωτοφανής και αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση φίμωσης,  τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της διοίκησης που στέλνει μήνυμα παντού πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!            

Σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ) έχουν καταγγείλει και απαιτούν την άμεση παύση της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή συνέχισή της είναι αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα αφού θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη.

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

Διαβάστε επίσης:

 

Μαίνεται η αντιπαράθεση Γ.Ρίτσου-ΠΕ Λακωνίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γιάννης Ρίτσος σύμφωνα με το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας που εστάλη στις 7/2/2014 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Ν.Λακωνίας:

"Προς τους/τις εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης

Προς αποκατάσταση του παραποιημένου περιεχομένου δημοσίου εγγράφου που αφορά την παραπομπή αιρετής εκπροσώπου του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας στο Αʼ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κατόπιν τριών έγγραφων καταγγελιών εκπαιδευτικών εις βάρος της, σας ενημερώνουμε ότι το κατηγορητήριο ανέρχεται σε τέσσερις (4) σελίδες, τις οποίες οι συντάκτες/τριες του υπʼ αριθμ. 16/7-2-2014 εγγράφου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» επιλέγουν να μην παραθέσουν και αρκούνται στην υποβάθμισή του σε μόλις 3 σειρές. Σημειώνεται ότι κανένας/καμία δε βρίσκεται υπεράνω της κείμενης νομοθεσίας και των θεσμών, ανεξάρτητα διοικητικής ή συνδικαλιστικής θέσης που κατέχει.

Εκ της Διευθύνσεως Π.Ε. Λακωνίας''

θεωρεί υβριστική και συκοφαντική την αναφορά   περί παραποίησης δημοσίου  εγγράφου.

Από πότε η περιληπτική αναφορά ενός εγγράφου καθίσταται παραποίηση;                      
Η παραποίηση εγγράφου απαιτεί νόθευση γνήσιου εγγράφου, δηλαδή παρουσίαση ενός αλλοιωμένου εγγράφου ως αληθινού.  Παρουσίασε ο Σύλλογος κάποιο τέτοιο έγγραφο;

Στην αναφορά σας πως «κανένας/καμία δε βρίσκεται υπεράνω της κείμενης νομοθεσίας και των θεσμών, ανεξάρτητα διοικητικής ή συνδικαλιστικής θέσης που κατέχει», παρόλο που την εκλαμβάνουμε ως εκφοβιστική,  συμφωνούμε απολύτως.  «Κανένας»!!

Τέλος αν το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας είναι η πραγματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών σας καλούμε να κοινοποιήσετε  όλο το τετρασέλιδο κατηγορητήριο με βάση το οποίο κρίθηκε ''αναγκαία '' η παραπομπή της  κ.Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Προέδρου του Συλλόγου ''Γιάννης Ρίτσος'' και Αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ας αφήσουμε τους συναδέλφους όλου του Ν.Λακωνίας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: