Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ (11-6-2014)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε στις 6:30 μπροστά στη Βουλή η συγκέντρωση ενάντια στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και στην τράπεζα θεμάτων μετά από κάλεσμα Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ , καθώς και πολλοί αλληλέγγυοι.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων καθώς και η τράπεζα θεμάτων, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, να μην υπάρχει κανένα τμήμα με πάνω από 20 μαθητές, να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων, να καταργηθεί η αξιολόγηση –αυτοαξιολόγηση.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Η συγκέντρωση ήταν κατώτερη των προκλήσεων της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του αγώνα που πρέπει να δώσει το εκπαιδευτικό , γονεϊκό εργατικό κίνημα ενάντια στο φθηνό ευέλικτο σχολείο της αγοράς. Ο αγώνας για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο συνεχίζεται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: