Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΑΜΟΣ: Οριστική ακύρωση των σεμιναρίων για την ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των Εκπαιδευτικών

Μια ακόμη νίκη του αγωνιζόμενου κλάδου μετρήσαμε σήμερα, 18 Ιουνίου, στη Σάμο με την οριστική ακύρωση και της δεύτερης ημέρας του σεμιναρίου των διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χάρη στη δυναμική συμμετοχή συναδέλφων τόσο από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου όσο και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων (στους οποίους αν μη τι άλλο οφείλουμε μια ιδιαίτερη μνεία λόγω της επιπρόσθετης δυσκολίας του ταξιδιού που χρειάστηκε να κάνουν προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των συναδέλφων από τη Σάμο).

Και από τη δεύτερη όμως μέρα δεν έλειψαν οι αυθαίρετες ενέργειες από την πλευρά της Διοίκησης που -πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία- άλλαξε αυτοβούλως τον τόπο του σεμιναρίου και το μετέφερε στα γραφεία της Α/βάθμιας (και όχι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί), ειδοποιώντας μάλιστα επιλεκτικά κάποιους διευθυντές, που έσπευσαν πρόθυμα να μάθουν πώς θα στείλουν στον Καιάδα των απολύσεων τους συναδέλφους που θα πέσουν στα χέρια τους…

Όλοι οι συνάδελφοι μετακινήθηκαν από νωρίς το πρωί προς τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας, όπου βρέθηκαν για άλλη μία φορά μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες (πίσω από τις οποίες γινόταν  προσπάθεια να πραγματοποιηθεί κρυφά το σεμινάριο), αλλά με την έγκαιρη παρέμβασή τους και την παραμονή τους στο χώρο κατάφεραν να ακυρώσουν οριστικά και τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου.

Θλιβερή λεπτομέρεια στο κάδρο της ανθρωποφαγίας που καλλιεργεί σχολαστικά Υπουργείο και Διοίκηση, οι «προς επιμόρφωση» διευθυντές, που για άλλη μία φορά προσέφυγαν στα μπαλκόνια του κτιρίου, μην έχοντας τη δύναμη ούτε καν να κοιτάξουν κατά πρόσωπο τους συναδέλφους απεργούς που βρίσκονταν στο χώρο.

Η παρέμβαση έληξε όταν οι επιμορφωτές αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν την αντικειμενική πραγματικότητα ότι δεν έγινε σεμινάριο ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη μέρα με την αποστολή στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου των ονομάτων όλων των Δ/ντων που είχαν καλεστεί ως μη επιμορφωμένων.

Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα όσων συναδέλφων ήταν παρόντες και απέτρεψαν με τη δυναμική τους την πραγματοποίηση των σεμιναρίων αλλά και των διευθυντών που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν απεργοί (15 στους 20 συνολικά για Σάμο και Ικαρία-Φούρνους) θέτοντας τον εαυτό τους στη μεριά του δίκαιου αγώνα μας για το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου.

Η ζωντανή εκπαίδευση είναι εδώ και μάχεται.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: