Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στα «κάγκελα» οι διευθυντές των σχολείων του Ηρακλείου για την αξιολόγηση – Κατέθεσαν αναφορά στην περιφερειακή διεύθυνση!

Στα «κάγκελα» … οι εκπαιδευτικοί του Νομού Ηρακλείου για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας. Κατέθεσαν αναφορά στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία αρνούνται να συμμετέχουν στην παράνομη αυτή διαδικασία, όπως την χαρακτηρίζουν.

Ομάδα διευθυντών σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα το πρωί, αναφορά στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Κλινάκη Αποστόλη, σύμφωνα με την οποία δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στην εξ” αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας.

Οι διευθυντές εξέφρασαν στον περιφερειακό διευθυντή την άποψη ότι η διαδικασία είναι παράνομη γιατί εκπορεύεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής που συνιστά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι με την πράξη αυτή απαλλάσσονται από κάθε υπηρεσιακή υποχρέωση  να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

«Σας παραδίδουμε τις αναφορές μας, την ίδια ώρα και στο γραφείο εκπαίδευσης υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι που παραδίδουν εκεί τις αναφορές τους. Θεωρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν θα συμμετέχουν σε αυτή διαδικασία. Παρακαλούμε και τις αναφορές και το κλίμα που επικρατεί στο νομό Ηρακλείου να μεταφερθεί στον Υπουργό Παιδείας», είπαν χαρακτηριστικά στον περιφερειακό διευθυντή τη στιγμή που του παρέδωσαν τις αναφορές.

Παράλληλα κάλεσαν τον κ. Κλινάκη να μεταφέρει στο υπουργείο την άποψη των εκπαιδευτικών ότι αντιδρούν στην αξιολόγηση, που είναι καθαρά αντιπαιδαγωγική, αντιδημοκρατική και βάζει σε περιπέτεια το δημόσιο σχολείο.

Επίσης, τόνισαν ότι το παιδαγωγικό κλίμα και η παιδαγωγική ελευθερία που κατάφεραν και διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα σχολεία του Ηρακλείου, σήμερα υποβαθμίζεται και απειλείται!

«Είναι αδιανόητο, σε μια συγκυρία όπου ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχθεί ότι υπάρχουν 25.000 κενά στην εκπαίδευση που δεν μπορούν να καλυφθούν, να εμμένει το υπουργείο Παιδείας σε ένα θέμα που έχει οδηγήσει στα «κάγκελỨολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ιδιαίτερα στο θέμα της εξ αποστάσεως επιμόρφωση πάνω στην αξιολόγηση, τη στιγμή που δεν υπάρχει επιμόρφωση ουσιαστική για όλους τους συναδέλφους», υπογράμμισαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων Ηρακλείου.

Ο κ. Κλινάκης διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα μεταβιβάσει άμεσα στο υπουργείο τις αναφορές των διευθυντών των σχολείων, καθώς επίσης και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου.

Επίσης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, ανέφερε ότι αν θα προχωρήσει ή όχι η αξιολόγηση, είναι ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα και δεν αποτελεί θέμα της περιφερειακής διεύθυνσης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αξιολόγηση.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον περιφερειακό διευθυντή να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις και το σχεδιασμό του υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ εκτίμησαν ότι αυτή η χρόνια θα είναι πολύ δύσκολη για το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Κλινάκης, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξουν νέοι διορισμοί για τη νέα σχολική χρονιά και ότι οι 22000 ελλείψεις που υπάρχουν στην Α΄Βάθμια και Β΄ Βάθμια εκπαίδευση θα καλυφθούν από 2000 αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό , ενώ οι υπόλοιπες 20.500 που απαιτούνται θα πρέπει να καλυφθούν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Κρήτης για να στελεχωθεί με εκπαιδευτικό δυναμικό και διοικητικό προσωπικό:

«Έχουμε μεγάλο ποσοστό μεταθέσεων και αποσπάσεων κάθε χρόνο , με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στην Κρήτη είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα και επομένως μπαίνουν στη διαδικασία να επαναπατριστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα γίνουν περιορισμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις για το 2014 – 2015, όπως επίσης και οι αποσπάσεις στα γραφεία, γεγονός που θα  έχει συνέπειες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, όπως και η προηγούμενη άλλωστε, ο κ. Κλινάκης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να κάνουν ότι μπορούν από τη μεριά τους, για να βοηθήσουν στη διαδικασία της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

Αναφορά κατέθεσαν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης:

1. Αταλόγλου Μαρία (3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου)

2. Ασυνάνογλου Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ανάληψης Χερσονήσου)

3. Βαλατίδης Άρης (46ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

4. Γαλανάκης Γιάννης (12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

5. Γιαμαλάκης Δημήτρης (3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου)

6. Ζαϊμάκης Μανώλης (Δημοτικό Σχολείο Αγίας Πελαγίας)

7. Ζαχαριουδάκη Μαρία (40ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

8. Καλιοραδάκης Απόστολος (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου)

9. Καλογεράκης Γιώργος (Δημοτικό Σχολείο Μοχού)

10. Καρατάσος Νίκος (2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

11. Κατσακός Γιώργος (50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

12. Κριτσωτάκη Αθηνά (47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

13. Μεντζίνης Νίκος (43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

14. Παραδεισανός Κώστας (27ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

15. Περισυνάκης Αντώνης (4ο Δημοτικό Σχολείο Αλλικαρνασού)

16. Πετλάκη Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ασήμι)

17. Στειακάκης Γιώργος (2ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου)

18. Σουργιαδάκης Μανώλης (21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

19. Τζαγκαράκης Βαγγέλης (56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

20. Τουπής Νίκος (Δημοτικό Σχολείο Βιάννου)

21. Χατζηγιαννάκη Αργυρώ (41ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

22. Χαχλάκης Γιάννης (37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

IMG_0761

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: