Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Λάρισα: Οι διευθυντές ματαίωσαν το σεμινάριο για την αξιολόγηση

Μόνο ένας από τους 78 εν ενεργεία διευθυντές δημοτικών της Λάρισας προσήλθε το πρωί στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Μαζική και επιτυχημένη ήταν η κινητοποίηση των δασκάλων της περιοχής με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πρώτη μέρα του διήμερου σεμιναρίου για την αξιολόγηση που είχε προγραμματιστεί στο 4ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας.

Συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία των διευθυντών που κήρυξε η ΔΟΕ και στην στάση εργασίας του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, οι 78 από τους 79 εν ενεργεία αρνήθηκαν να προσέλθουν στο σεμινάριο, αφήνοντας έναν μόλις από τους συναδέλφους τους να περάσει στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Έξω από τη σχολική μονάδα συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί της Τρίτης διευθυντές, δάσκαλοι και συνδικαλιστές σε μία μαζική απεργιακή κινητοποίηση.

Όπως τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Δημήτρης Παπαποστόλου, είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά κατά της αξιολόγησης των ποσοστώσεων και της μισθολογικής καθήλωσης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Συμμετέχουμε στην απεργία και ματαιώνουμε το σεμινάριο, τόνισε χαρακτηριστικά.

Θέση συνολικά ενάντια στην αξιολόγηση εξέφρασε από την πλευρά του το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Η κινητοποίηση αναμένεται να επαναληφθεί και αύριο Τετάρτη από τις 8 το πρωί.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: