Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 25-26/6/14 ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ» ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ματαιώνονται τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση που είχαν προγραμματιστεί για τις 25-26/6.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση της ματαίωσης ήρθε στα σχολεία αργά το μεσημέρι της Τρίτης 24/6, την παραμονή δηλαδή της ημερομηνίας πραγματοποίησης των σεμιναρίων και των κινητοποιήσεων για την ακύρωση τους που είχαν αποφασιστεί από τα σωματεία των καθηγητών σε Σάμο και Ικαρία.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση δεν θέλει να εμφανιστεί και να καταγραφεί η πλατιά αντίθεση των εκπαιδευτικών στα σεμινάρια αυτά και στην πολιτική της αξιολόγησης-απολύσεων-διάλυσης του δωρεάν δημόσιου σχολείου που προωθείται.

Όμως ταυτόχρονα το Υπουργείο και ο διοικητικός μηχανισμός κάθε άλλο παρά παραιτούνται από την προώθηση αυτής της πολιτικής. Αποφάσισαν ήδη την αντικατάσταση της «δια ζώσης επιμόρφωσης των διευθυντών» με … εξ αποστάσεως «επιμόρφωση» την οποία θα ολοκληρώσουν ως τις 30 Ιουνίου ώστε οι διευθυντές να είναι «έτοιμοι» από την αρχή του νέου σχολικού έτους να εφαρμόσουν την ατομική αξιολόγηση… επί των συναδέλφων!

Είναι βέβαιο ότι ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε δεν θα γίνει μέσα στις …. οπτικές ίνες από όπου προς το παρόν το ΥΠΑΙΘ και ο διοικητικός μηχανισμός περνάει τις μεθοδεύσεις του! Και βέβαια ο αγώνας αυτός δεν χωράει μέσα στα διοικητικά όρια των Συλλόγων Διδασκόντων. Ο αγώνας πρέπει να γίνει από τα σωματεία ενιαία και μαζικά, παρατεταμένα και αποφασιστικά και με το στόχο της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Το διήμερο λοιπόν της απεργιακής κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί για τις 25-26/6, δεν θα πραγματοποιηθεί βέβαια, αλλά πρέπει να «μεταφερθεί» και να «διευρυνθεί» με μαζικές αποφάσεις του κλάδου για να υψώσουμε μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο πρόεδρος                               Ο γραμματέας

Τάκης Διαμαντίδης                       Νίκος Παπαβασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: