Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2019

Πέρσι η ομάδα εθελοντών του “Φάρου” στο Καρλόβασι εξέφρασε την επιθυμία να διδαχθεί μαθήματα τοπικής ιστορίας. Ο φιλόλογος  Δημήτρης Θρασυβούλου ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μας κι αυτή η συνεργασία στάθηκε η αφορμή για την κεντρική μας εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζω τον τόπο μου – Δυναμώνω τις ρίζες μου», που ήταν η κεντρική μας εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ο πρώτος μας σταθμός ήταν το Μουσείο Βυρσοδεψίας όπου ο κ. Θρασυβούλου με μοναδικά αριστοτεχνικό τρόπο μας «ταξίδεψε» στα χρόνια της ακμής της βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι. Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι που συντόνισαν τα στελέχη του Φάρου με τίτλο: «Στα χνάρια της συλλογικής μας μνήμης».

Φέτος, προσθέτουμε άλλους δύο σταθμούς:

Τετάρτη 19 Ιουνίου 19:00, Καρλόβασι - Β’ Σταθμός: Βόλτα στις γειτονιές του Καρλοβάσου – Κοτρώνι

Θα μας ξεναγήσει ο Δημήτρης Θρασυβόλου. Μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου μας θα “ξεδιψάσουμε” στην πλατεία του Μεσαίου Καρλοβάσου.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 19:00, πόλη της Σάμου - Γ’ Σταθμός: 1900 μ.Χ., Λιμήν Βαθέος – Belle Epoque

Θα μας ξεναγήσει ο Αλέξανδρος Σταθακιός. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Αρχείου με την συντροφιά και το ακορντεόν του Σταύρου Μιχαλόπουλου.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, δηλώστε το έγκαιρα στα τηλέφωνα (22730) 23443-1, 87070-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: