Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση – Καταγγελία Συλλόγων Γυναικών Σάμου για την κατάθεση αγωγής σε αναπληρώτρια δασκάλα

Σχετική εικόναΟι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών Σάμου μέλη της ΟΓΕ καταγγέλλουμε το γεγονός της κατάθεσης αγωγής σε αναπληρώτρια δασκάλα από το Σύλλογο Γονέων του Άνω Βαθέως, με την οποία ζητάνε 50.000 ευρώ!! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στην δασκάλα του σχολείου Άνω Βαθέως η οποία έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή μίλησε στους μαθητές για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία.

Οι αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να καλλιεργούνται από όλους και να αναδεικνύονται ως τη θωράκιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πρέπει, όλες οι εργαζόμενες, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.

Καλούμε τις γυναίκες, τους γονείς και του εκπαιδευτικούς του νησιού μας να υπερασπιστούν αυτές τις αξίες, να μην ανεχτούν πρακτικές αδιαφορίας, μίσους, εκδίκησης, τρομοκρατίας και προσπάθειες ποινικοποίησης του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Καταδικάζουμε τη σημερινή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, για την απάνθρωπη πολιτική που ασκούσαν και ασκούν και σήμερα για το μεταναστευτικό.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα, ανεξαιρέτως, τα παιδιά, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και πολέμους.

Γινόμαστε ασπίδα προστασίας σε όσους διώκονται στον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες.

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της αναπληρώτριας δασκάλας η οποία δεν είναι μόνη σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: