Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ

img81901_d07e3dda76eaafd9fe859b2b132f0709-1-1«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠ/ΓΩΝ ΣΤ΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι έχει κατατεθεί απ’ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος αγωγή για 50.000 ευρώ σε δασκάλα που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας να μορφωθεί και να πάει σχολείο.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε το γεγονός, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση: Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους του νησιού.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Πρέπει, επίσης, όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων μας να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους είτε με νομικούς είτε με άλλους τρόπους.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες δεν μας τρομάζουν.

· Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

· Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.

· Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς του νησιού, καθώς και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.

· Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν θα βρεθεί στη θέση της και καλούμε το ίδιο να πράξει τόσο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τα μέλη του, όπως και στη ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ με νομική και οικονομική κάλυψη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: