Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Μαζική παρέμβαση των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στην 88η ΓΣ Δοε.με το Συντονιστικό Αναπληρωτών

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών κάλεσε σε Πανελλαδική Συνέλευση και Συντονισμό ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές την Κυριακή 23/6 στο και αποφάσισε την παρέμβασης και παρουσία στο συνέδριο, και σχεδίασε τα επόμενα βήματά του αγώνα.

Την στιγμή που για μια ακόμα χρονιά παίρνουμε τα χαρτιά της απόλυσής μας, οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ αρνήθηκαν ακόμα και να συζητηθούν το προσοντολόγιο και οι διορισμοί.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές σε μαζική και δυναμική παρέμβαση τη Δευτέρα 24/6 στις 12:00 στο Novotel (Μ. Βόδα 4 - χώρο διεξαγωγής της 88ης Γ.Σ. - συνέδριο της ΔΟΕ), ώστε να καταθέσουμε το παρακάτω ψήφισμα - πρόταση για την κατάργηση του Προσοντολογίου και τον ΑΜΕΣΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Ο νόμος 4589/19 για το νέο σύστημα προσλήψεων/διορισμών οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια! Η προϋπηρεσία, τα χρόνια αβεβαιότητας και ανασφάλειας, διαγράφονται μεμιάς, μοριοδοτούνται και δεν αποτελούν αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα. Αντίθετα η κυβέρνηση επιτάσσει την εναλλαγή μεταξύ εργασίας/ανεργίας! Ακυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, επιβάλλοντας χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, αδιόριστους και άνεργους εκπαιδευτικούς να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι «προσόντων». Θέλουν τους εκπαιδευτικούς sprinter – κυνηγούς συνεχών και μεταβαλλόμενων προσόντων, καθώς με Υπουργικές Αποφάσεις κάθε δύο χρόνια τα προσόντα θα αναμορφώνονται. Η ευθύνη της ανεργίας μετατίθεται στους εργαζόμενους που δε «κατάφεραν» να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί και «επαρκείς» ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας! Σκληρή αξιολόγηση, τιμωρητική, που θα τους οδηγήσει στην απόλυση!

Επόμενος στόχος οι μόνιμοι! Κανένας δεν εξαιρείται! Δεν υπάρχουν ευνοημένοι από αυτό το νόμο, παρά μόνο τα νεοφιλελεύθερα σχέδια ΕΕ και ΟΟΣΑ που δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα! Οδηγούν στον αλληλοσπαραγμό και τον εμφύλιο το εσωτερικό του κλάδου καθώς όλοι θα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο.

Αποδεικνύεται λοιπόν αυτό που έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή το προσοντολόγιο δεν ήρθε για να φέρει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά τη μονιμοποίηση της αναπλήρωσης, την ελαστικότητα, τη διάσπαση του κλάδου, την ανθρωποφαγία και την επισφάλεια της μόνιμης αβεβαιότητας για το μέλλον.

Άλλη μια χρονιά λοιπόν που κλείνει με μηδενικούς μόνιμους διορισμούς και άλλη μια χρονιά που θα ανοίξει με το ίδιο πηλίκο: 0! Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χρησιμοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο για την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των κομματικών επιτελείων, με μοναδικό σκοπό την ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων σε πλαστά διλήμματα: Προσοντολόγιο ή γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ! Η υποτιθέμενη δέσμευση για 15.000 μονιμοποιήσεις σε βάθος τριετίας έχουν πάει περίπατο, τη στιγμή που το προσοντολόγιο (με το οποίο υποτίθεται πήγαιναν πακέτο) απολύσεων, αποκλεισμών και ανεργίας καραδοκεί ως δούρειος ίππος για να αλώσει κάθε κεκτημένο δικαίωμα, κόπο και θυσίες χιλιάδων αναπληρωτών.

Η φετινή χρονιά όμως σημαδεύτηκε κυρίως από τον αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων, που έδωσαν αταλάντευτα τη μάχη υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Απάντησαν στα εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ προτάσσοντας τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματα που κατοχυρώνουν το πτυχίο και τα χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς/μονιμοποίηση όλων συνεχίζεται!

Στο δρόμο που άνοιξε ο Γενάρης των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων, των μαζικών συνελεύσεων αγώνα και της κατάληψης της Πρυτανείας ως το κέντρο του αγώνα που χάραξε αγωνιστικό σχεδιασμό από τα κάτω, με τις συλλογικές διαδικασίες συνύπαρξης αναπληρωτών και μονίμων, μαζί με τα εκπαιδευτικά τους σωματεία και τους/τις φοιτητές/τριες, θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι τη νίκη!

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε συσπείρωση και συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους! Να σχηματίσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε σωματείο! Γενικές συνελεύσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αγωνιστικός σχεδιασμός με αποφάσεις για μαχητικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Κανένας εφησυχασμός μπροστά στις όποιες εξελίξεις! Θα δώσουμε δυναμικά το παρόν με απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αγωνιζόμαστε για:

·Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

·Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

·Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

·Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: