Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΝΔ: Σε ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου οι γονείς θα αξιολογούν τα σχολεία

Άδειες εκπαιδευτικώνΘα υπάρχει ένα portal ή μια ιστοσελίδα, (όπως θέλετε πείτε το) του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα είναι δομημένη, οργανωμένη, στην οποία  σε πρώτη φάση θα μπορεί να γίνεται αξιολόγηση των σχολείων από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, τους γονείς πρωτίστως.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης φιλοξενήθηκε σήμερα  στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Drive and Travel», με τους Δημήτρη Μπαλή και Καλλιστώ Γούναρη και εκτός των άλλων μίλησε  για θέματα Παιδείας και συγκεκριμένα για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Σε σχετική ερώτηση για τις προθέσεις της ΝΔ για την αξιολόγηση απάντησε ως εξής:

« Εμείς πιστεύουμε στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα. Στην Παιδεία στη Υγεία στη Δημόσια Διοίκηση. Γιατί πιστεύουμε στην αξιολόγηση;

Πρώτο: Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε έναν τρόπο να καταλαβαίνουμε τι πάει καλά  ,τι πάει κακά, και αυτά που πάνε στραβά να τα διορθώνουμε. Όχι επειδή πέρασε έτσι από το μυαλό του κάθε Υπουργού, αλλά μέσα από μία διαδικασία.

Δεύτερο: Η αξιολόγηση είναι η επιβράβευση του καλύτερου.

Τρίτο : Γιατί είναι κίνητρο για άλλους να γίνουν καλύτεροι

Και τέταρτο γιατί πρέπει να σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου που πάνε στο κράτος και θα πρέπει να πιάνουν τόπο.

Στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Δηλαδή των πανεπιστημίων στην Τριτοβάθμια Εκπ/σης και των Σχολείων.

Θα υπάρχει ένα portal ή μια ιστοσελίδα,(όπως θέλετε πείτε το) του Υπουργείου Παιδείας η οποία θα είναι δομημένη, οργανωμένη, στην οποία  σε πρώτη φάση θα μπορεί να γίνεται αξιολόγηση των σχολείων από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, τους γονείς πρωτίστως. Όχι αξιολόγηση σε πρώτη φάση των ίδιων των καθηγητών, θα γίνει και αυτό. Αλλά λέμε να ξεκινήσουμε από αυτό για να καταλάβουμε όλοι τι είναι η αξιολόγηση. Ότι δεν είναι κανένας “μπαμπούλας”. Και κάνοντας αυτή την απρόσωπη αξιολόγηση και αναρτώντας και τα αποτελέσματά της.. 1ο Λύκειο του τάδε Δήμου, 2ο Λύκειο του ίδιου Δήμου να παίρνουμε και μια αίσθηση οι γονείς, οι ενδιαφερόμενοι για το πώς πάει το σχολείο, ποια αίσθηση έχουν, πώς τους φαίνεται το σχολείο των παιδιών τους συνολικά. Και νομίζω αυτό είναι έντιμο, είναι διαφανές και θα ωθήσει όλους για περισσότερη δουλειά.

Διαβάστε εδώ για το νέο όργανο που σχεδιάζει η ΝΔ να λειτουργεί στις σχολικές μονάδες

H συνέντευξη εδώ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: