Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Δυναμική Παρέμβαση Αναπληρωτών - Νέο Κάλεσμα στη Γ.Σ. της ΔΟΕ Τρίτη 25/6 14:00

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σήμερα Δευτέρα 24/6, τη μέρα που χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες λάβαμε τα χαρτιά της απόλυσης για ακόμη μία χρονιά, το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε παρέμβαση στο συνέδριο της ΔΟΕ, που μόλις μια μέρα πριν- κατά πλειοψηφία των παρατάξεων ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΑΕΕΚΕ/ΕΡΑ- είχε αποφασίσει ότι το ζήτημα των αναπληρωτών δε συνιστά ζήτημα άξιο προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Η «απροθυμία», αλλιώς συνδικαλιστικό ξεπούλημα, της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας να πάρει σαφή θέση ενάντια στο προσοντολόγιο, να υποστηρίξει έμπρακτα τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.

Απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στα εύηχα-αλλά άνευ περιεχομένου ευχολόγια περί αποκατάστασης της εργασιακής μας ομηρείας- αντιτάξαμε την ανάγκη η ομοσπονδία να τεθεί προ των ευθυνών της, να διατυπώσει αιτήματα που να μας θωρακίζουν απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, να λάβει συγκεκριμένα αγωνιστικά βήματα για τη διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης.

Με τα συνθήματα που έδωσαν τον τόνο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας: «Μισή δουλειά, μισή ζωή, η αδιοριστία να καταργηθεί», «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», «Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών, ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών» διεκδικήσαμε να ακουστεί η φωνή μας και καλέσαμε το σύνολο των αντιπροσώπων να τοποθετηθούν υπέρ του ψηφίσματος της συνέλευσης του Συντονιστικού. Επί ώρα απαιτήσαμε την κατάθεση του ψηφίσματος στο σώμα και πράγματι μεγάλο μέρος του σώματος μας στήριξε.

Πάρα ταύτα η πλειοψηφία των αντιπροσώπων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ αρνήθηκαν την κατάθεση του ψηφίσματος αντιπροτείνοντας τη μετάθεσή του στο αυριανό διεκδικητικό πλαίσιο.

Δε γελιόμαστε ότι η στάση τους σημαίνει υπεκφυγή. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τρίτη 2μ.μ. στον χώρο του συνεδρίου ώστε να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας με την μαζική παρουσία και τη δυναμική μας παρέμβαση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: