Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Στοχοποιούν την αλληλεγγύη

Στοχοποιούν την αλληλεγγύηΜέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βαθέος Σάμου ζητούν με αγωγή 50.000 ευρώ από δασκάλα, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση ● Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει το γεγονός.

«Δεν είναι ρατσιστές αλλά…». Δίδαξε την αλληλεγγύη, ανταμείφθηκε με αγωγή αποζημίωσης 50.000 ευρώ. Ο λόγος για την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Σ.Μ., που στοχοποιήθηκε από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βαθέος Σάμου, επειδή έμπρακτα υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Γονέων, γνωστός από την πολυήμερη αποχή στην οποία υποχρέωσε τα παιδιά εν’ όψει της λειτουργίας ΔΥΠΕ στο σχολείο, αλλά και των υποκριτικών απόψεων που ανέπτυξε προκειμένου να καλύψει με καινοφανείς θεωρίες την άρνησή του στην προοπτική λειτουργίας απογευματινών τμημάτων εκπαίδευσης για τις ανέστιες παιδικές ψυχές, τώρα ζητά αποζημίωση από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, επειδή, όπως υποστηρίζουν εννέα μέλη του, «προσβλήθηκε η ψυχική και σωματική τους υγεία» από όσα αντιρατσιστικά υποστήριζε η δασκάλα ενώπιον των παιδιών τους, του διευθυντή και του υποδιευθυντή του σχολείου, τασσόμενη ευθέως υπέρ της νομιμότητας που συνίσταται στην πλήρη και χωρίς προσκόμματα πρόσβαση όλων των παιδιών στα δημόσια σχολικά κτίρια!

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι οι ίδιοι οι «βάναυσα προσβεβλημένοι» απέφυγαν να στραφούν προσωπικά απευθείας εναντίον της δασκάλας, επιλέγοντας να βάλουν τον Σύλλογο σε ρόλο ενάγοντα, γεγονός που έχει το δικό του νομικό ενδιαφέρον, μια και τώρα πρέπει να αποδείξουν μεταξύ άλλων ότι ο Σύλλογος έχει δική του ξεχωριστή προσωπικότητα που προσβλήθηκε σε βαθμό τέτοιο ώστε να ζητά την οικονομική εξόντωση μιας χαμηλόμισθης δασκάλας.

Να σημειωθεί ότι την αγωγή ανέλαβε δικηγόρος, μέλος του Συλλόγου, που φέρεται να είναι ανάμεσα σε αυτούς που «η τιμή και η αξιοπρέπειά του έπαθε ανεπανόρθωτη βλάβη» από το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της εκπαιδευτικού.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το κατά πόσο οι εισαγγελικές αρχές θα δεχθούν το βάσιμο της αγωγής στέλνοντας την υπόθεση στο ακροατήριο ή θα τη θέσουν στο αρχείο.

Κύμα συμπαράστασης

Στο μεταξύ, κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της διωκόμενης εκπαιδευτικού επιδιώκει να δημιουργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

«Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα» αναφέρουν.

Παράλληλα, αφού χαρακτηρίζουν ως αδιανόητες τέτοιες ενέργειες, καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας αλλά και τη ΔΟΕ, καθώς και το υπουργείο.

Αμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε βάρος εκπαιδευτικού που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: