Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Βαθύ Σάμου: Γονείς έκαναν αγωγή (!) σε δασκάλα που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Βαθύ Σάμου: Γονείς έκαναν αγωγή (!) σε δασκάλα που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλωνΤο δικαίωμα στη μάθηση των προσφυγόπουλων συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο Βαθύ Σάμου. Έτσι, μετά την αποχή των παιδιών τους, τον περασμένο Μάρτιο, οι Γονείς του Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν να στραφούν με αγωγή που κατέθεσαν, σε βάρος της δασκάλας που είχε υπερασπιστεί, τη δυνατότητα όλων των παιδιών, χωρίς εξαιρέσεις στην εκπαίδευση. Της ζητούν μάλιστα αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ!

Στο πλευρό της δασκάλας οι συνάδελφοί της

Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου  Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου  βρίσκει απέναντι,   το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού που στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού. , αποδοκιμάζοντας την  την αγωγή σε βάρος της εκπαιδευτικού αλλά και τη στοχοποίησή της,  επειδή, όπως αναφέρει,  «υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων».

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου τονίζει επίσης: «Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρύσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου, δεν μας τρομάζουν».

Την αγωγή καταδικάζει και το υπουργείο Παιδείας

Την κατάθεση αγωγής σε βάρος της δασκάλας  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου  καταδικάζει και το υπουργείο Παιδείας αναφέροντας: «Αποστολή των εκπαιδευτικών αποτελεί η διαπαιδαγώγηση των μαθητών με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας».

Γιατί αντιδρούν οι γονείς

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Βαθέος Σάμου είχαν αποφασίσει σε Γενική τους Συνέλευση,  τον περασμένο Μάρτιο να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ – λειτουργούν 2 με 6 το απόγευμα) που παρακολούθησαν τελικά 11 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: