Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών


Να μη γίνουν αλλαγές στο σύστημα των διορισμών εάν πρώτα δεν προσληφθούν όσοι βρίσκονται σε πίνακες διοριστέων, ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί.

Χθες το πρωί(30/11/09), δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές (κυρίως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο.


Ο υφυπουργός δεν θέλησε να δεσμευτεί απέναντι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και περιορίστηκε να τους υπογραμμίσει ότι τα αποτελέσματα της διαβούλευσης (που λήγει σε λίγες ημέρες ) θα ληφθούν υπόψη στον καθορισμό των τελικών θέσεων και προτάσεων του υπουργείου όσον αφορά το νέο σύστημα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί, που βρίσκονται σε πίνακες «αναμονής» και υπολογίζονται σε περίπου 32.000 άτομα, ζητούν να μη χαθεί η προϋπηρεσία τους, ούτε και να πεταχτούν στον δρόμο οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.


«Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας, διότι δεν πήραμε σαφή απάντηση από το υπουργείο», δήλωσαν σχετικά με τη συνάντηση με τον υφυπουργό οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών και τόνισαν ότι είναι άδικο να καταργηθεί το ισχύον σύστημα, με το οποίο εξυπηρετούνται οι ανάγκες χιλιάδων εκπαιδευτικών και πάνω στο οποίο έχει βασιστεί ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Οι συνδικαλιστές, που συναντήθηκαν με τον κ. Πανάρετο, δήλωσαν ακόμη ότι δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση τόσο για τη χρονική διάρκεια του μεταβατικού διαστήματος ως προς το σύστημα πρόσληψης όσο και για το πώς θα προσμετράται στις προσλήψεις η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών.

Μετά τη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και ότι θα κινηθούν ανάλογα με τις αποφάσεις του υπουργείου, διεκδικώντας: την άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων, καθώς και την ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του (οικονομική, ασφαλιστική, εργασιακή, επιστημονική).

Να διατηρηθεί το ισχύον μεικτό σύστημα διορισμών (ΑΣΕΠ - αναπληρωτές ) και να θεσπιστεί «μέγιστος χρόνος παραμονής στην αναπλήρωση» στα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: