Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

"Γραφείο ταξιδίων" Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου,,,


Τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου. Τα βασικά θέματα ήταν δύο: α) η κλήρωση για τη συμμετοχή ενός/μιας συναδέλφου στο συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕΔ στο Βερολίνο στις 7-8 Απριλίου 2010, και β) ο χώρος στέγασης του νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Σάμου.

Όσον αφορά το α΄ θέμα, πάγια θέση της παράταξής μας ήταν και είναι, ότι δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας κάθε χρόνο στο συνέδριο από τη στιγμή που το κόστος της είναι ιδιαίτερα υψηλό (περίπου 1000 ευρώ) και θεωρούμε ότι προέχει να καλυφθούν ουσιαστικότερες ανάγκες του Συλλόγου, όπως π.χ. η σύσταση απεργιακού ταμείου. Εξάλλου η εμπειρία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι τα συνέδρια αυτά κινούνται σε μια λογική περισσότερο τουρισμού και δεξιώσεων και λιγότερο εξυπηρετούν πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εξ΄ ου και η συμμετοχή είναι προαιρετική και τα έξοδα βαρύνουν τους τοπικούς Συλλόγους.

Ωστόσο ο Σύλλογος Σάμου, από τον οποίο μέχρι τώρα -κακώς- πήγαιναν μόνο οι πρόεδροι, επιμένει να συμμετέχει κάθε χρόνο, κάνοντας «ταξιδάκια» εις βάρος των εισφορών των υπολοίπων συναδέλφων. Πέρυσι, μετά από δική μας πρόταση, αποφασίστηκε η διαδικασία των αιτήσεων για την ισότιμη συμμετοχή οποιουδήποτε συναδέλφου, μετά από απόφαση του Δ.Σ.

Φέτος, το προεδρείο θεώρησε περιττό ακόμη και να βάλει το θέμα και η πρόεδρος έβγαλε μόνη της την ανακοίνωση για τις αιτήσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί Δ.Σ. Να πούμε εδώ ότι δεν καλύπτεται οικονομικά η παρουσία κανενός στο Συνέδριο από τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει το Δ.Σ. για τη συμμετοχή του Συλλόγου… Ως εκ τούτου μας κάλεσε να το ψηφίσουμε κατόπιν εορτής κι ενώ είχε πάρει ήδη αιτήσεις από 7 συναδέλφους!

Η παράταξή μας διαφώνησε με τη συμμετοχή στο συνέδριο για όλους τους παραπάνω λόγους, τους οποίους μάλιστα καταθέσαμε και γραπτά στο προεδρείο. Η ΔΑΚΕ όμως το υπερψήφισε με τη διπλή ψήφο της προέδρου και ακολούθησε η κλήρωση…

 Στο β΄ θέμα συζητήθηκε η πρόταση της προσωρινής μεταφοράς του ΚΠΕ στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αμπέλου, που έχει κλείσει, αντί στον Άγιο Κωνσταντίνο που ήταν η αρχική πρόταση. Θέση μας ήταν ότι για να γίνει ένα ΚΠΕ χρειάζεται μια υποδομή τέτοια, που δύσκολα μεταφέρεται αργότερα και ότι θα ήταν καλό να μην αλλάζει η χρήση των σχολικών κτιρίων, αφού μπορεί οποιαδήποτε στιγμή αυτά να ξαναλειτουργήσουν.

 Στο τέλος της συνεδρίασης θέσαμε ερωτήματα που αφορούσαν:
1. τα τεκταινόμενα στην Ολομέλεια των προέδρων, 2. τα αποτελέσματα του συνεδρίου ΙΠΕΜ-ΔΟΕ στο Καρπενήσι, 3. την καταστρατήγηση της οργανικής θέσης της συναδέλφου Αγγλικών, Ελπίδας Μαργαριτίδου.
Οι απαντήσεις που πήραμε επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι ο Σύλλογος βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που το μόνο τους έργο είναι ότι τον καταδικάζουν σε διάλυση.

Συγκεκριμένα:
1. Στην Ολομέλεια των προέδρων δεν πήγε η πρόεδρος, μετά το βέτο που είχαμε ασκήσει, αφού δεν υπήρχε καμιά απόφαση να μεταφέρει, αλλά πήγε ο αντιπρόεδρος (!) που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ πουθενά, εκτός από το συγκεκριμένο Δ.Σ. και που μάλιστα όχι μόνο δεν μας έκανε καμία ενημέρωση, αλλά επιτέθηκε φραστικά σε συναδέλφισσα νηπιαγωγό που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει το Δ.Σ. και ενώ εκείνη μιλούσε για ένα θέμα νηπιαγωγείου, απαίτησε (ο αντιπρόεδρος) να της αφαιρεθεί ο λόγος και να ψηφίσουμε να μην τοποθετείται κανείς άλλος στα Δ.Σ., παρά μόνο στο τέλος όλης της διαδικασίας, αλλιώς θα έφευγε… Η ΔΑΚΕ προσπάθησε να τον καλύψει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι ο κος Αγγελίδης εγκατέλειψε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. και πήγε σπίτι του.

2. Στο συνέδριο του Καρπενησίου για τα περιβόητα-διαβόητα ερωτηματολόγια για τα νέα βιβλία δεν πήγε κανείς, γιατί και πάλι δεν είχε προηγηθεί Δ.Σ.

3. Η φοβερή «παράσταση» που θα δινόταν στον Δ/ντή Α/βάθμιας για το θέμα της συγκεκριμένης συναδέλφισσας δεν δόθηκε ακόμη. Το προεδρείο θάβει τα θέματα αργά και βασανιστικά… Οι μόνες κινήσεις ενημέρωσης και στήριξης που έχουν υπάρξει και σε επίπεδο συλλόγου και ΚΥΣΠΕ και προς τη ΔΟΕ είναι για άλλη μια φορά από τη παράταξη της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας… Και συνεχίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: