Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αποτελέσματα της συνάντησης του Δ.Σ. με το Δ/ντή Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου (22-10-14)

clip_image002[4]Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου συναντήθηκε την Τετάρτη, 22/10/2014, με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου προκειμένου να ενημερωθεί για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας, να γνωστοποιήσει τις θέσεις του Συλλόγου όπως αυτές διαμορφώθηκαν και μέσα από την τελευταία Γ.Σ. και τις συναντήσεις με τους διευθυντές και προϊσταμένους και να διεκδικήσει τις αντίστοιχες λύσεις.

Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Λειτουργικά κενά

2. Ειδική Αγωγή

3. Δίμηνες αποσπάσεις

4. Πληρωμή αναπληρωτών

5. Αξιολόγηση – απεργία/αποχή της ΔΟΕ 

6. Συνδρομή Συλλόγου

Τα αποτελέσματα της συνάντησης έχουν ως εξής:

Λειτουργικά κενά: Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης δέχτηκε να μας ενημερώσει για ένα μέρος των λειτουργικών κενών που δήλωσε η ΔΙΠΕ Σάμου στο Υπουργείο και αφορούν μόνο σε κάποιες ειδικότητες και στον κλάδο των Νηπιαγωγών. Για τον κλάδο των Δασκάλων, Μουσικής και της Ειδικής Αγωγής αρνήθηκε να μας γνωστοποιήσει τα κενά που ζητά να καλυφθούν.

Το Δ.Σ. διαμαρτυρήθηκε για την ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλοντάς τη ως απαράδεκτη εκ μέρους της Διοίκησης και διεκδίκησε να δοθεί άμεση λύση σύμφωνη με τη θέση του κλάδου, που είναι να καλύπτονται όλα τα λειτουργικά κενά από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι προφανώς υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στον αριθμό των κενών που ζητά η ΔΙΠΕ και στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, καθώς αρνούνται να δηλώσουν κενά που αφορούν χωρισμούς τμημάτων, δεύτερο δάσκαλο σε πολυπληθή Ολοήμερα, τη διδασκαλία της Μουσικής στο σύνολο των σχολείων, όπως επίσης και την κάλυψη των κενών των ειδικοτήτων στα Ολοήμερα.

Ειδική Αγωγή: Το Δ.Σ. κοινοποίησε τα λειτουργικά κενά στις μονάδες Ειδικής Αγωγής σε δασκάλους και ειδικότητες (παρόντων και των δύο αιρετών), ενώ επανέφερε το θέμα της ανάγκης δημιουργίας νέων τμημάτων Ένταξης και διορισμού εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης. Θεωρούμε ότι η πρόταση της ΔΙΠΕ να μετεγγράφονται σε όμορα σχολεία οι μαθητές που χρειάζονται Τμήματα Ένταξης, όχι μόνο δημιουργεί κοινωνικές και παιδαγωγικές ανισότητες αλλά και ποικίλα προβλήματα τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειές τους, ενώ συνταγματική υποχρέωση του Κράτους είναι να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών και να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για εκπαίδευση.

Δίμηνες αποσπάσεις: Το Δ.Σ. επανέλαβε την πάγια θέση του που είναι κατά των δίμηνων αποσπάσεων και ζήτησε ενημέρωση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά τη λήξη τους και αν οι συνάδελφοι θα επιστρέψουν, αν επιθυμούν, στα σχολεία της αρχικής τους τοποθέτησης, χωρίς ωστόσο να λάβει ικανοποιητικές και σαφείς απαντήσεις.

Πληρωμή αναπληρωτών: Το Δ.Σ. διαμαρτυρήθηκε για τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των αναπληρωτών (ειδικά εκείνων του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού, που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από την αρχή της σχολικής χρονιάς), θέτοντάς τη ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (τόσο του Γ.Κ.Π., όσο και του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) θα πληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου.

Συνδρομή Συλλόγου: Ζητήσαμε η συνδρομή των μελών για το Σύλλογο να κρατηθεί σε δύο δόσεις των 15 ευρώ από την υπηρεσία Μισθοδοσίας, αίτημα που έγινε δεκτό από το Δ/ντή Εκπ/σης.

Αξιολόγηση-απεργία/αποχή της ΔΟΕ: Το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις αποφάσεις (της Γ.Σ. και των δύο συναντήσεων του Δ.Σ. με τους Δ/ντές και Προϊστάμενους) για συμμετοχή στη απεργία-αποχή της ΔΟΕ που αφορά όλες τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την αξιολόγηση και κάλεσε να γίνουν σεβαστές από τη Διοίκηση.

Να πούμε ακόμη μία φορά ότι η απεργία-αποχή της ΔΟΕ καλύπτει όλους τους συναδέλφους για τη μη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία (π.χ. ομάδες και σχέδια δράσης, ερωτηματολόγια κ.ά.), ενώ δεν έχει οικονομικό κόστος, αφού βρισκόμαστε κανονικά στην υπηρεσία μας και αποτελεί αποχή μόνο από το συγκεκριμένο έργο.

Χαιρετίζουμε τους Δ/ντές και προϊσταμένους των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που παρευρέθηκαν στις δύο συναντήσεις και ομόφωνα στήριξαν την απόφαση της ΔΟΕ και καλούμε ξανά όλους τους Δ/ντές (και τους λίγους που απουσίαζαν) να σεβαστούν αυτές τις αποφάσεις και να ταχθούν με το μέρος των συναδέλφων.

Με ομοψυχία και οργανωμένη αντίδραση η νίκη για όλους θα είναι πολύ κοντινότερη.

clip_image002

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: