Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 30 Σεπτεμβρίου 2014 - Διαθέσεις Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. «Τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής Π.Ε. & Δ.Ε.»

2. «Διαθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας Π.Ε»

3. «Διαθέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ-05/Γαλλικής και ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας»

4. «Απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής εντός ΠΥΣΠΕ»

5. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων & Νηπιαγωγών» (ΈΚΤΑΚΤΟ)

Προηγήθηκε το τέταρτο θέμα με εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ. Ο εκπαιδευτικός ΠΕ-11/Φυσικής αγωγής και αιρετός του ΠΥΣΠΕ, Αρχοντούλης Ιωάννης, είχε ζητήσει με αίτησή του απόσπαση (εκπρόθεσμη) από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου στο Δ.Σ. Κοκκαρίου. Η απόσπασή του πάρθηκε κατά πλειοψηφία με 4-1.

Διαφώνησα με τη συγκεκριμένη απόσπαση με το σκεπτικό ότι, πέρα από το ότι ήταν εκπρόθεσμη, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής πρέπει να τοποθετούνται εξ ολοκλήρου στις σχολικές μονάδες και να εξαντλούν το ωράριό τους εκεί, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος συμπλήρωνε το ωράριό του (12 ώρες) στο 2ο Δ.Σ. Σάμου. Το σχολείο, το οποίο ζητούσε, είχε έλλειμμα 18 ωρών Φυσικής αγωγής. Η μετακίνησή του λοιπόν όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα της Φυσικής αγωγής του σχολείου, αλλά αντίθετα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, επειδή θα χρειασθεί και δεύτερος συνάδελφος στο συγκεκριμένο σχολείο για να καλύψει τις υπόλοιπες έξι (6) ώρες. Επιπλέον, ο συνάδελφος που τοποθετήθηκε στη θέση του στο 2ο Δ.Σ. Σάμου, υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο, για να συμπληρώσει το ωράριό του…

Στο πρώτο θέμα έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής αγωγής της Α/θμιας Εκπ/σης. Πρότεινα να παραμείνουν στα σχολεία τους, όσοι συνάδελφοι είχαν πλεόνασμα τριών (3) ωρών και να τους δοθούν αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, όσοι συνάδελφοι είχαν πλεόνασμα περισσότερων ωρών να τους δοθούν οι τρεις (3) ώρες (αθλητικές δραστηριότητες) στο σχολείο που είχαν οργανική και οι υπόλοιπες να διατεθούν σε άλλα σχολεία. Η πρότασή μου αυτή δεν πέρασε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής αγωγής που είχαν διατεθεί από τη Β/θμια Εκπ/ση. Προηγήθηκαν οι συνάδελφοι που είχαν εξ’ ολοκλήρου διάθεση και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί με μερική διάθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι της Β/θμιας Εκπ/σης έρχονται με διάθεση από το ΠΥΣΔΕ Σάμου και το μόνο που κάνει το ΠΥΣΠΕ είναι να τους τοποθετεί σε διάφορα σχολεία της Α/θμιας.

Στο δεύτερο θέμα έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση του ωραρίου τους. Διαφώνησα με τις διαθέσεις και πρότεινα να διατεθούν για τέσσερις (4) ώρες σε δημοτικά σχολεία που είχαν δηλώσει οι συνάδελφοι και τις υπόλοιπες ώρες να παραμείνουν στα σχολεία τους. Δεν μπορούμε να τοποθετούμε 2 συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας σε ένα σχολείο, όταν μπορούν να κάνουν ενισχυτική στα ίδια τα σχολεία τους. Επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα κενά στα σχολεία/νηπιαγωγεία και να μην ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο τρίτο θέμα έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-05/Γαλλικής Γλώσσας και ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης. Διαφώνησα με τη διάθεση της εκπαιδευτικού ΠΕ-05/Γαλλικής γλώσσας, Παπαγεωργίου Παντελίτσας σε σχολεία της Β’ Σάμου. Ισχύει η προηγούμενη τοποθέτησή μου στο ΠΥΣΠΕ, που ήταν να παραμείνει στην Α’ Σάμου. Η διάθεσή της δεν πέρασε με 4-1.

Διαφώνησα και με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας, επειδή είναι απάνθρωπο και απαράδεκτο από κάθε άποψη να διατίθενται οι συνάδελφοι σε πέντε (5) σχολεία!!!!!

Στη συνέχεια έγιναν οι διαθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων για συμπλήρωση του ωραρίου τους στα ΕΑΕΠ.

Δείτε όλες τις διαθέσεις των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2014/09/309.html

Τέλος, στο έκτακτο θέμα έγιναν οι τοποθετήσεις αναπληρωτών δασκάλων και Νηπιαγωγών που μπορείτε να τις δείτε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2014/09/30-9-14.html

Διαφώνησα για το λειτουργικό κενό στο Δ.Σ. Βουρλιωτών, επειδή στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Τα λειτουργικά κενά του συγκεκριμένου σχολείου είχαν καλυφθεί με προηγούμενες αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι:

1. Για οποιοδήποτε κενό δημιουργείται στα σχολεία τους καλό είναι να ενημερώνονται και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ

2. Όσοι ζητούν βελτιώσεις ή ενστάσεις ή όποιο έγγραφο αφορά τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ να τα κοινοποιούν και στους αιρετούς, ώστε να μπορούν να προωθούνται στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.

3. Δεν αποδεχόμαστε να μετακινηθούμε από κανένα σχολείο/νηπιαγωγείο με προφορική εντολή Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά ζητάμε οπωσδήποτε έγγραφη εντολή, γιατί νομικά δεν κατοχυρωνόμαστε για ό,τι συμβεί, Ομοίως δεν αποδεχόμαστε καμία άτυπη μεταβολή εργασιακού ωραρίου ή αρμοδιότητα που δεν περιλαμβάνεται στα εργασιακά μας καθήκοντα, γιατί κάτι τέτοιο μας αφήνει ακάλυπτους αλλά και δημιουργεί αρνητικό κατεστημένο για τα σχολεία μας. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση ενημερώνουμε άμεσα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου και της Ικαρίας αντίστοιχα και τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.

Καλούμε και πάλι το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει όλα τα κενά των σχολικών μονάδων με μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών.

 Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Διαβάστε όλες τις ανακοινώσεις των αιρετών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: