Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση του Αντώνη Σίμου, Δημοτικού Συμβούλου, στον Εισαγγελέα για το ασυμβίβαστο των Αιρετών στο Δήμο Σάμου

Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) παραμένοντας σταθερή στις δεσμεύσεις της, για πλήρη διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των νόμων, σας ενημερώνει ότι έχει καταθέσει έγγραφη αναφορά (καταγγελία) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών και το Συνήγορο του Πολίτη, για την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων του νόμου 3852/2010 (άρθρο 14, παρ 3), σχετικά με το ασυμβίβαστο που έχει ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος

του δημοτικού συμβουλίου, Ελένης Νικόλαος.

Το ασυμβίβαστο εντοπίζεται στη σύνδεση που έχει ο κ. Ελένης με το Δήμο Σάμου και συγκεκριμένα με την κατασκευή του μουσείου ναυπηγικών και ναυτικών τεχνών, προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων εξακοσίων είκοσι έξι χιλιάδων (5.626.000) που εκτελείται στο Ηραίον. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε προ διετίας από τον τέως Δήμαρχο Σάμου κ. Θάνο Στυλιανό, με το συνδυασμό του οποίου ο κ. Ελένης εξελέγει δημοτικός σύμβουλος.

Η ΑΚΙΣ μέσω της υποβληθείσης αναφοράς αιτείται, αφενός μεν να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα του ασυμβιβάστου, αφετέρου δε να αποδοθούν οι εκ του νόμου κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με το υπόψη θέμα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: «Στην οργανωμένη πολιτεία κυβερνούν οι νόμοι και όχι οι άνθρωποι»

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: