Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 9 Οκτωβρίου 2014 - Ενστάσεις Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 9 Οκτωβρίου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. «Ενστάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής Π.Ε. & Δ.Ε.»

2. «Διαθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-08/Καλλιτεχνικών και ΠΕ-16/Μουσικής»

3. «Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ-70/Δασκάλων»

4. «Διαθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων από Δ.Ε.» (ΈΚΤΑΚΤΟ)

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ, Αρχοντούλης Ιωάννης, ζήτησε το νομικό πλαίσιο που διέπει τις διαθέσεις και αν ήταν νομότυπη η διάθεση συγκεκριμένου εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής από τη Β/θμια στην Α/θμια Εκπ/ση.

Η θέση μου είναι ότι, όσοι συνάδελφοι της Β/θμιας Εκπ/σης διατίθενται με διάθεση από το ΠΥΣΔΕ Σάμου, την ευθύνη της διάθεσης των εκπαιδευτικών την έχει αποκλειστικά το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ. Το μόνο που κάνει το ΠΥΣΠΕ είναι να τους τοποθετεί σε διάφορα σχολεία της Α/θμιας.

Έτσι, στο πρώτο θέμα, εξετάσθηκαν οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής που είχαν διατεθεί από τη Β/θμια Εκπ/ση στη Β’ Σάμου. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία (4-1).

Συμφώνησα με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών, όπως έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, για την ομαλή λειτουργία των Σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Προηγήθηκαν οι συνάδελφοι που είχαν εξ’ ολοκλήρου διάθεση και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί με μερική διάθεση.

Στο δεύτερο θέμα εξετάσθηκαν εκ νέου οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-16/ Μουσικής και ΠΕ-08/Καλλιτεχνικών στην Α/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση του ωραρίου τους.

Διαφώνησα με τις διαθέσεις και πρότεινα να παραμείνουν, ως έχουν. Το ΠΥΣΠΕ συμφώνησε μόνο για τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-16/Μουσικής, Καλούδη Ολίβια-Λήδα και Μιχελίδου Βασιλική, ΠΕ-08/Καλλιτεχνικών, ως είχαν, ενώ διαφώνησε κατά πλειοψηφία (3-2) στις υπόλοιπες διαθέσεις. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί, Σπυρίδωνος Θεόδωρος ΠΕ-16/Μουσικής και Μαυρομάτης Ευάγγελος, ΠΕ-08/ Καλλιτεχνικών, διατίθενται από 18 ώρες στο 1ο Νέου Καρλοβάσου και από 6 ώρες στο 2ο Σάμου.

Στο τρίτο θέμα εξετάσθηκε η αίτηση βελτίωσης εκπαιδευτικού ΠΕ-70/Δασκάλων από το Δ.Σ. Κοκκαρίου στο Δ.Σ. Βουρλιωτών.

Συμφώνησα με τη συγκεκριμένη βελτίωση, αλλά έπρεπε να είχε εξετασθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, αφού η αίτησή της ήταν από 15 Σεπτέμβρη. Από τη στιγμή όμως που έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο, έπρεπε να ερωτηθεί αν συμφωνεί με τη μετακίνηση. Η απάντηση ήταν αρνητική και παραμένει στο Δ.Σ. Κοκκαρίου.

Στο τέταρτο θέμα έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που διατέθηκαν από τη Β/θμια Εκπ/ση στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων. Συγκεκριμένα :

Κουτσουμπής Ιωάννης, ΠΕ-06/ Αγγλικής Γλώσσας, 5 ώρες

Κουφοκώτσιου Πασχαλίνα, ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας, 4 ώρες

Καστίδου Γεωργία, ΠΕ-19/Πληροφορικής, 4 ώρες

Επίσης, συζητήθηκαν:

1. Ο χωρισμός της ΣΤ΄τάξης του Δ.Σ. Βαθέος, όπου αποφασίστηκε να χωρισθεί κατά πλειοψηφία (4-1).

2. Η αίτηση της εκπαιδευτικού, Παπαδάκου Αρετής, όπου θα επανεξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, κατά πλειοψηφία (3-2)

Αύριο (10-10-14) θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για να ορίσει τους προϊσταμένους στα ολιγοθέσια σχολεία.

Υπενθυμίζουμε και πάλι στους συναδέλφους ότι:

1. Για οποιοδήποτε κενό δημιουργείται στα σχολεία τους καλό είναι να ενημερώνονται και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ

2. Όσοι ζητούν βελτιώσεις ή ενστάσεις ή όποιο έγγραφο αφορά τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ να τα κοινοποιούν και στους αιρετούς, ώστε να μπορούν να προωθούνται στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.

3. Δεν αποδεχόμαστε να μετακινηθούμε από κανένα σχολείο/νηπιαγωγείο με προφορική εντολή Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά ζητάμε οπωσδήποτε έγγραφη εντολή, γιατί νομικά δεν κατοχυρωνόμαστε για ό,τι συμβεί, Ομοίως δεν αποδεχόμαστε καμία άτυπη μεταβολή εργασιακού ωραρίου ή αρμοδιότητα που δεν περιλαμβάνεται στα εργασιακά μας καθήκοντα, γιατί κάτι τέτοιο μας αφήνει ακάλυπτους αλλά και δημιουργεί αρνητικό κατεστημένο για τα σχολεία μας. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση ενημερώνουμε άμεσα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου και της Ικαρίας αντίστοιχα και τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας διόρισε 5 αναπληρωτές στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, που μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Δύο (2) Δάσκαλοι και μία (1) Νηπιαγωγό στην Ά και ένα (1) Δάσκαλο και μία (1) Νηπιαγωγό στη ‘Β Σάμου.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: