Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Σύσκεψη με Γονείς και ΕΛΜΕ – Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Σάμο 30-10-14

Έγινε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο του Ευδήλου η σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογός μας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης. Παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Συλλόγου, μέλη της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων και εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων της Ικαρίας.

Σύμφωνα και με την απόφαση της ΓΣ, εισηγηθήκαμε την κλιμάκωση της κινητοποίησης για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολειά της περιοχής μας και την αποτροπή υποβιβασμών σχολείων και υποβάθμισης της λειτουργίας και των ολοήμερων, αλλά και των πρωινών τμημάτων. Η συζήτηση κινήθηκε στην αποτελεσματικότερη μορφή και χρόνο εκδήλωσης της κινητοποίησης.

Καταλήχτηκε να συνδιοργανώσουμε με την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ και τη ΔΙΔΕ στη Σάμο την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας και καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας, ώστε να υπάρχει 24ωρη απεργιακή κάλυψη για τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Το αντίστοιχο κάνει και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων. Οι Σύλλογοι Γονέων θα επιδιώξουν την αποχή από τα μαθήματα και μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και την παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και την ΕΛΜΕ Σάμου να συμμετέχουν. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στείλει αντιπροσωπεία στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε το Δήμο Ικαρίας, σύμφωνα και με τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να στηρίξει την κινητοποίηση και με παρουσία του. Καλούμε και το Δήμο Φούρνων να στηρίξει την κινητοποίηση.

Απαιτούμε την οριστική ανάκληση του υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων, τη ματαίωση της μεθόδευσης για λειτουργικό υποβιβασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών, την άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων.

Παλεύουμε για μόνιμους μαζικούς διορισμούς για μόνιμη κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων και των μαθητών. Ανώτατο όριο 20 παιδιά στην τάξη – 15 σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄Δημοτικού.

Στις 30 Οκτωβρίου όλες κι όλοι απεργοί – Όλες κι όλοι στη Σάμο

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

Φώτης Μαντζώρος                              Βάσω Κοτζαμαρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: