Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Μην τολμήσετε να ξαναθέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων!»

«Μην τολμήσετε να ξαναθέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων!»Η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νότη Μαριά των ΑΝ.ΕΛ. και στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ διότι έθεσαν θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησαν να συζητηθεί στην ολομέλεια

Το γραφείο Τύπου των Ευρωβουλευτών της ΝΔ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ.  και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «τόλμησαν» να φέρουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η στάση της ΝΔ προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση αφού οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές εξαπολύουν σκληρότατη επίθεση λέγοντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι χώρος «σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης». Προφανώς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (μιας παράταξης με ιδιαίτερη πατριωτική συνείδηση) δεν θεωρούν σοβαρό ζήτημα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «λαϊκισμό εσωτερικής κατανάλωσης» και «δημιουργία ανύπαρκτου θορύβου» και στη συνέχεια πετούν την… μπάλα στην εξέδρα ρωτώντας ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Με αφορμή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νότη Μαριά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, από το γραφείο των  ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έγινε η παρακάτω ανακοίνωση :

«Κάποιοι, ευρισκόμενοι σε προφανή σύγχυση έχουν μπερδέψει το χώρο που βρίσκονται.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χώρος σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και συνεργασιών για ευρωπαϊκά θέματα και όχι «πεδίον δόξης λαμπρό» του άκρατου λαϊκισμού τους για εσωτερική και μόνον κατανάλωση.

Ο κ. Μαριάς σε μία Επιτροπή ήσσονος σημασίας (την επιτροπή αναφορών του ΕΚ), που σκοπό έχει να καταγράφει τα αιτήματα και τις αναφορές των Ευρωπαίων Πολιτών για διάφορα θέματα που άπτονται κυρίως της εφαρμογής του Κοινοτικού Δικαίου και στην οποία δεν μετέχει ευρωβουλευτής της ΝΔ, έκανε μία παρέμβαση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Για την πρωτοβουλία του αυτή δεν ενημέρωσε κανέναν. Δεν ζήτησε τη συμπαράσταση  και την βοήθεια κανενός Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο λόγος προφανής. Να δημιουργήσει ανύπαρκτο θόρυβο. Για το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Αλλά πριν από όλα αυτά, οι λαλίστατοι υπερπατριώτες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι αρχηγοί και τα κόμματα τους, που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα ως «προδότες και δωσίλογους» ας μας απαντήσουν:

Το κόμμα των ΑΝΕΛ που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με το κόμμα των Βρετανών Συντηρητικών του πρωθυπουργού κ. Κάμερον στο Ευρωκοινοβούλιο, τί θέση έχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

Γιατί ο λαλίστατος κ. Μαριάς δεν παραιτείται από Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των Συντηρητικών (που κάθονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ των εδράνων του ΕΛΚ και των ακραίων Ανεξαρτήτων Ευρωβουλευτών της κ. Λεπέν και της Χρυσής Αυγής), λόγω της άρνησης επιστροφής των κλεμμένων, από τον λόρδο Έλγιν, Μαρμάρων του Παρθενώνα ;

Όσο για τον κ. Μιχελογιαννάκη, που παρεμβαίνει επί παντός του επιστητού, πράγματι με «άγνοια κινδύνου», απλώς του συνιστούμε ψυχραιμία για να μην εκτίθεται όπως συνέβη με την σημερινή του ανακοίνωση.

Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η συνεργασία του σημερινού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ονειρεύονται να συγκυβερνήσουν  θα παραμείνει στη ζωηρή φαντασία τους και μετά τις προσεχείς εκλογές».

Αυτή ήταν η απάντηση των γαλάζιων ευρωβουλευτών όπου βέβαια ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΡΙΑ

Να θυμίσουμε ότι ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις .

Να πραγματοποιηθεί δηλαδή δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Τη  πρόταση δηλαδή καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι πολιτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Μετά την άρνηση των πολιτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν την πρόταση Μαριά, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία μιλούσαν για την καταψήφιση της πρότασης από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές. Αυτό δεν συνέβη καθώς το θέμα δεν τέθηκε στην ολομέλεια.

Η πρόταση του Νότη Μαριά απορρίφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή, όμως στην ολομέλεια, ο Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ επέμεινε να συζητηθεί το θέμα ώστε να γίνει γνωστό στους Ευρωβουλευτές και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

ΥΓ: Ας εξηγήσει κάποιος στους λαλίστατους πατριώτες ευρωβουλευτές της ΝΔ – απλά για την ιστορία του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα - ότι λέγονται γλυπτά του Παρθενώνα κι όχι μάρμαρα.

πηγή

Διαβάστε επίσης:
Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις! (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: