Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ -ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ/ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

clip_image002[4]Την Παρασκευή 17/10/2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και η δεύτερη συνάντηση των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νησιού μας, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου μας, με θέμα συζήτησης την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κλάδου, του Συλλόγου και οι αποφάσεις που είχαν ψηφισθεί ομόφωνα κατά την πρώτη συνάντηση των Διευθυντών/ Προϊσταμένων στο Καρλόβασι. Αποφασίστηκε και στη δεύτερη συνάντηση να στηριχθούν οι αποφάσεις που είχαν ψηφισθεί από τους συναδέλφους στο Καρλόβασι.

Έτσι, καλούνται:

1. Οι διευθυντές σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή που έχουν κηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ.–Δ.Ο.Ε. από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (Π.Δ. 152/13) των εκπαιδευτικών αλλά και αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου η οποία πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4024/11, Ν. 3848/10, Ν. 4142/13, Ν. 3679/10).

2. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μην συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, να μην καταθέσουν κανενός είδους σχέδιο δράσης ή προγραμματισμό των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

3. Οι εκπαιδευτικοί να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών ανά νομό και να απέχουν από την «εθελοντική» αξιολόγηση.

4. Οι διευθυντές σχολικών μονάδων που δε παρευρέθηκαν στις συναντήσεις να σεβαστούν και να ακολουθήσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις συγκεκριμένες συναντήσεις.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τις Σχολικές Συμβούλους και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου.

Όσον αφορά την πληρωμή των Αναπληρωτών, μετά από ενημέρωση από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, οι Αναπληρωτές του «ΕΣΠΑ» έχουν πληρωθεί το Σεπτέμβριο, του «Κρατικού Προϋπολογισμού» θα πληρωθούν στις 27/10, ενώ των «Δημοσίων Επενδύσεων» πέρασαν σε κωδικό του ΕΣΠΑ και θα πληρωθούν μέσα στον Οκτώβριο.

clip_image002

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: