Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συντονιστικό Αναπληρωτών : Υπενθύμιση για την κινητοποίηση στη ΔΟΕ, Παρασκευή 27/5, 15:00


Έχει περάσει ένας μήνας από την υπουργική απόφαση για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που καταργεί χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών και κατεδαφίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση (επιβάλλει τη λειτουργία των σχολείων όπως-όπως, διαμορφώνει το ωρολόγιο πρόγραμμα με βάση τη...
μείωση διδακτικών ωρών και άρα θέσεων/απαξιώνει διδακτικά αντικείμενα και διαγράφει τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων: θεατρολόγους, εικαστικούς, μουσικούς, γυμναστές, πληροφορικής επιβάλλοντας ένα κατάπτυστο πλαίσιο αναθέσεων των μαθημάτων τους/ καταργεί τον υπεύθυνο ολοημέρου και για πολλά σχολεία το ίδιο το ολοήμερο (απογευματινό) πρόγραμμα θέτοντας ως προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς για να μπορεί να εγγραφεί ο μαθητής/ καταργεί από όλα τα σχολεία την πρωινή ζώνη του ολοήμερου προγράμματος).

Την ίδια ώρα τμήματα νηπιαγωγείων κλείνουν, η προσχολική αγωγή και κάθε αντισταθμιστική δομή τίθενται υπό αίρεση, ενώ η ειδική εκπαίδευση μπαίνει στο απόσπασμα, αφού δομές της ειδικής αγωγής υποβαθμίζονται, ουσιαστικά καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.

Συνολικά το δημόσιο σχολείο δέχεται ανελέητη επίθεση στο όνομα των περικοπών και των μνημομονιακών «δεσμεύσεων».

Έχουμε ως Συντονιστικό επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Βλέποντας πλέον από τη μία τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με την οριστική απόλυση χιλιάδων από εμάς να πλησιάζει και από την άλλη την αδράνεια της ομοσπονδίας αναλογικά με το μέγεθος της επίθεσης που αντιμετωπίζουμε και με δεδομένο ότι δεν ήταν δυνατή η παρέμβαση σε ανοιχτό Δ.Σ, καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να είναι παρόντα κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής, να αντιμετωπίσουν τους συναδέλφους και την αγωνία τους, να ακούσουν τη διαμαρτυρία τους. Η προκήρυξη απεργίας στις 8 Ιούνη, με την προηγούμενη απεργιακή κίνηση του συνδικάτου να είναι η μία και μοναδική στάση εργασίας στις 13 Μάη, δε μας καθησυχάζει. Ίσα-ίσα προκαλεί το θυμικό μας για αγώνες που δε δόθηκαν.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Παρασκευή 27/5 στις 15:00 στα γραφεία της ΔΟΕ, για να απαιτήσουμε μαζικά και δυναμικά την άμεση προκήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, την ανάδειξη των χιλιάδων απολύσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προγραμματίζει το υπουργείο παιδείας, τη βίαιη καταστρατήγηση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Εγκαλούμε το συνδικάτο για την έως τώρα στάση του, δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια γραφειοκρατικού συνδικαλισμού στις πλάτες χιλιάδων απολυμένων συναδέλφων. Ο ρόλος των συνδικάτων είναι να οργανώνουν τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων και όχι να διαπραγματεύονται με την πολιτική ηγεσία κεκλεισμένων των θυρών. Δεν αποχωρούμε από τα γραφεία της ΔΟΕ αν δεν δεσμευτούν ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης! Τα σωματεία και τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων τώρα!

Συντονιστικό Αναπληρωτών  - Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: