Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: 3ωρη στάση εργασίας (08.00-11.00) την Πέμπτη 16 Μαΐου 2016

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2016 και ώρα 08.00-11.00 π.μ. και καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στη συγκέντρωση (09.00 π.μ.) έξω από το Δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στη συναδέλφισσα μας που διώκεται.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ
Διαβάστε το ψήφισμα του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΚΟΥΣΚΟΥΜΠΕΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα Δήμητρα Κουσκουμπέκου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας η οποία παραπέμφθηκε στη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της περιφερειακής Δ/σης Έκπ/σης Β.Αιγαίου την 20η Ιανουαρίου 2016 , για συζήτηση και κρίση της πειθαρχικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος της με την κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ενώ σειρά έχει τώρα το ποινικό δικαστήριο με την ίδια κατηγορία στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα η υπόθεσή της αφορά την αποστολή μιας έγκυρης και αξιόπιστης ιατρικής γνωμάτευσης από το Νοσοκομείο Νίκαιας προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ,με λάθος ημερομηνία, για το οποίο λάθος όμως δεν είναι η εκπαιδευτικός υπεύθυνη. Η γνωμάτευση αυτή στάλθηκε δύο εβδομάδες μετά έχοντας ως ημερομηνία εξέτασης την ημερομηνία αποστολής. Την ημέρα που στάλθηκε η ιατρική γνωμάτευση η συναδέλφος έκανε μάθημα στο σχολείο της με αποτέλεσμα να θεωρηθεί πλαστό το έγγραφο, γεγονός που οδήγησε στην άδικη δίωξη της.

Το πειθαρχικό συμβούλιο της 20ης Ιανουαρίου 2016 γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της μη θέσης σε δυνητική αργία της συναδέλφου μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Ν.3528/2007 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 παρ.4 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47Α/11-5-2015)
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη συναδέλφισσα και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα της και θα τη στηρίξουμε έμπρακτα με όλα τα μέσα.

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προκηρύσσει γι αυτό το λόγο τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2016 και ώρα 08.00-11.00 και καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στη συγκέντρωση (09.00) έξω από το Δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στη συναδέλφισσα μας που διώκεται.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έπειτα από αίτημα του Συλλόγου μας προκήρυξε επιπλέον 2ωρη στάση εργασίας από 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. της Πέμπτη 19/5/2016 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας και την συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Αρχοντούλης                                        Ιωάννης Ντίνος Θωμάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: