Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτο κουδούνι για 12 προσφυγόπουλα στο 3ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου

Πρώτο κουδούνι για 12 προσφυγόπουλα στο 3ο Δημοτικό σχολείο πόλεως ΣάμουΤελικά αυτό που συζητούνταν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, την Τετάρτη 06/02 γίνεται πραγματικότητα. Στις 2 το μεσημέρι δώδεκα προσφυγόπουλα θ’ αρχίσουν να παρακολουθούν μαθήματα σε δική τους τάξη, με δική τους δασκάλα στο 3ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου.

Το μεσημέρι της Τρίτης (05/02), εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ουΔημοτικού σχολείου πόλεως Σάμου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος βρέθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις τάξεις των ΔΥΕΠ που θα λειτουργήσουν στα δύο σχολεία. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών στο ΚΥΤ Σάμου.

Στη συνάντηση με τους Συλλόγους εκτός από την κα Αλεξία Εμμανουηλίδου (Δντρια Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης), τον κ. Δημήτριο Ταμπαχανιώτη (Δντή Β΄Βαθμιας Εκπαίδευσης), βρέθηκαν και εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι του προγράμματος, αλλά και η κα Βασιλική Κατριβάνου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.

Η κα Βασιλική Κατριβάνου είπε ότι «πέρυσι το υπουργείο Παιδείας έβαλε στα σχολεία 8.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και φέτος ακόμη περισσότερα. Κεντρικός στόχος είναι να μπουν στο πρωινό δημόσιο σχολείο, με τάξεις υποδοχής. Δηλαδή την ώρα που τα άλλα παιδιά θα κάνουν ελληνικά, αυτά να υποστηρίζονται με συγκεκριμένα τμήματα ελληνικών, αλλά μετά να γυρίζουν στην τάξη μαζί με τα άλλα παιδιά. Σε κάποια σχολεία λειτουργούν ακόμη προενταξιακά απογευματινά τμήματα, αλλά με στόχο στη συνέχεια να πάνε στα πρωινά. Στα νησιά μέχρι τώρα πήγαιναν τα παιδιά που διέμεναν σε διαμερίσματα, έξω από τα ΚΥΤ. Τώρα θα πηγαίνουν και τα παιδιά των ΚΥΤ με τα προενταξιακά τμήματα».

Σε ερώτηση του Samostoday στην κα Αλεξία Εμμανουηλίδου για το πόσα παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019, απάντησε ότι περίπου 40 είναι τα παιδιά αυτά, αλλά θα υπάρχουν αυξομοιώσεις στους αριθμούς επειδή πολλά παιδιά κάποια στιγμή θα φύγουν από το νησί για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε δεύτερη ερώτηση για το πόσα παιδιά θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, αναφέρθηκε ότι ο αριθμός θα είναι πάλι ο ίδιος, δώδεκα προσφυγόπουλα, αλλά εκεί θ’ αργήσουν για λίγο, διότι δεν υπάρχει δασκάλα.

Σε τρίτη ερώτηση, αν είναι στις σκέψεις της Α΄θμιας Εκπαίδευσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα δημοτικά, εκτός πόλεως Σάμου, η κα Εμμανουηλίδου απάντησε αρνητικά.

Ν’ αναφέρουμε εδώ ότι την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι όπου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για 12 προσφυγόπουλα (Αφγανιστάν - Ιράκ - Συρία), δεν υπάρχει κάποιο μεταφορικό όχημα να μεταφέρει τα παιδιά από το ΚΥΤ στο 3ο Δημοτικό πόλεως Σάμου, επειδή δεν έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός και όπως αναφέρθηκε, αναμένεται οι γονείς τους να τα συνοδέψουν πεζή στο σχολείο.

Τα μαθήματα θα είναι για τέσσερις ώρες, από τις 14:00 έως 18:00.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: