Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 04/02/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου και προ ημερήσιας Διάταξης επανεξέτασε τη βελτίωση θέσης της συναδέλφου Δούκα Μαριάνας η οποία ζητούσε βελτίωση από το Δ.Σ. Κουμεΐκων στον Όρμο Καρλοβάσου. Η αίτησή της απορρίφθηκε ομόφωνα, επειδή η νέα συνάδελφος που προσλήφθηκε βρισκόταν στο 5ο μήνα εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν:
ð    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν στη Σάμο που μπορείτε να τις δείτε στον πίνακα:
ð    Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων πέντε (5) εκπαιδευτικών
ð    Μειώθηκε κατά δύο (2 ώρες) το ωράριο της εκπαιδευτικού ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας-ΔΥΕΠ, Βαξεβανάκη Δώρας λόγω άδεια μητρότητας. Παραμένει στο σχολείο τοποθέτησής της (3ο Σάμου, 7 ώρες) και διατέθηκε για έξι (6) ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος.
ð    Τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. Φούρνων για έξι (6) ώρες ο Σανουδάκης Κωνσταντίνος ΠΕ86/Πληροφορικής μετά από διάθεσή του από τη ΔΙΔΕ Σάμου.
ð    Διατέθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής, Κωνσταντίνος Λασπιάς, από 3 ώρες στα Δ.Σ. Αγίου Κων/νου και Καλλιθέας (κατά τροποποίηση των ωρών του γραμματειακής υποστήριξης), παρέμεινε η διάθεσή του για 4 ώρες στο Δ.Σ. Πλατάνου και διαμορφώθηκε στις 12 ώρες το ωράριό του στο Δ.Σ. Κοκκαρίου.
Είχαμε διαφωνήσει στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/10/18 με τις διαθέσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (Παρπόρη Πέτρου και Λασπιά Κωνσταντίνου), επειδή κατά τις τοποθετήσεις τους δεν είχαν μπει σε ενιαίο πίνακα και διαφωνήσαμε και σήμερα για τον ίδιο λόγο για τη διάθεση του δεύτερου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συζήτηση για το ίδιο θέμα και με άλλους αιρετούς, κατά τη συνάντησή μας στις 8-2-19 στη Θεσσαλονίκη, μάθαμε ότι επίσης τους είχαν βάλει στον ίδιο πίνακα, δεδομένου ότι οι αποσπάσεις έγιναν από το υπουργείο κατευθείαν στα ΠΥΣΠΕ και όχι μέσω διάθεσης από τη Β/βάθμια. Άλλη μία δικαίωση για την παράταξή μας.
Διατέθηκε ομόφωνα να συμπληρώνει εξ ολοκλήρου το ωράριό του ο εκπαιδευτικός Φυσικής αγωγής, Παπαλαζάρου Λάζαρος, στην οργανική του θέση στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου.
Επισημάναμε στο ΠΥΣΠΕ ότι από τις 13/11/18 η πρότασή μας για το συγκεκριμένο συνάδελφο ήταν να διατεθεί εξολοκλήρου στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου, επειδή λόγω χωρισμού τάξης του σχολείου του, χρειάζονταν περισσότερες ώρες (και σύμφωνα με την αίτησή του), αλλά  δεν έγινε αποδεκτό από την τότε  πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ (κατά 4-1). Συμφωνήσαμε εκ νέου με τη διάθεσή του, για την οποία -αν και καθυστερημένα- η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ άλλαξε τη θέση της.
Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 21 Ιανουαρίου 2019 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία
                             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,                  6974476651 - 22730.32940,
        antoniskak18@gmail.com                                   dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: