Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πιερίας: Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πιερίας καταγγέλλει την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελ. Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Ν/γών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε:

Ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα πρωινά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Τη λειτουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία.

Υποστηρικτικές δομές για όλα τα παιδιά.

Ορθολογική κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους.

Επαρκή χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Προασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνύπαρξης με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κοντοφάκας Αθανάσιος                   Κοσκινάς Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: