Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Να ανακληθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Πρόταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, με κλειστά σχολεία και απόντες τους εκπαιδευτικούς, το ΥΠΑΙΘ στις 30-7-2020 εξέδωσε την εγκύκλιο «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά (Αρ.πρ.102027/ΓΔ5/30/7/2020), με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν μέχρι τις 14 Αυγούστου 2020, τις διαδικασίες τοποθέτησης  λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένων εκπαιδευτικών και προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών.

Η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ είναι παράνομη. Δρομολογείται πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις Β’ φάσης, χωρίς γνώση των αναγκών που θα προκύψουν από την κατάθεση αιτήσεων μακροχρόνιων αδειών (άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας κ.λπ.) και με εκκρεμείς ακόμη τις συγκροτήσεις τμημάτων στα Νηπιαγωγεία για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και τις πιθανές κατατμήσεις τμημάτων.

  • Πώς θα καθοριστούν υπεραριθμίες και κενά όταν τα σχολεία είναι κλειστά, και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάνει ανάληψη υπηρεσίας μια και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια και οι αναπληρωτές έχουν απολυθεί;
  • Ποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τα τμήματα, να αποφασίσουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να παρέχουν (ολοήμερα, ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, κατανομή ωρών, ώρες βιβλιοθήκης, Δ/ντων, υποδ/ντων κλπ) ώστε να διαπιστώσουν τα κενά και τις υπεραριθμίες;

Με αυτό τον τρόπο θέλει το υπουργείο να εμφανίσει ότι έχει καλύψει εγκαίρως όλα τα κενά με τη νέα σχολική χρονιά και να επιβάλει περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών με βάση τον προγραμματισμό του Ιουνίου και την πιο αυστηρή εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως (πολυπληθή τμήματα-αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων). Προσπαθούν να κρύψουν την συνεχιζόμενη απουσία μόνιμων διορισμών στη γενική αγωγή με τους οποίους θα έπρεπε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες και τα οργανικά κενά και όχι με μόνιμους ελαστικά εργαζόμενους αναπληρωτές.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που παραβιάζει την εκπαιδευτική νομοθεσία και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε την ανάκληση της εγκυκλίου. Καμία υπηρεσιακή μεταβολή δεν πρέπει να γίνει πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Καλούμε τα Π.Υ.Σ.Π.Ε να μην συνεδριάσουν και να μην νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που είναι εμφανώς παράνομη.

Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα Π.Υ.Σ.Π.Ε να καταγγείλουν τη διαδικασία και να απέχουν από τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Καλούμε τη ΔΟΕ να διαφυλάξει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να προβεί σε όλες της αναγκαίες ενέργειες ώστε να ανακληθεί και να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                                         Δάλλη Μαρία

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου & μέλος του Δ.Σ,   Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

Μαντζώρος Φώτης

μέλος του Δ.Σ. Δ/Ν Σάμου

*Ως αιρετοί της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 12 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: